Džem od Jagoda za 10 Minuta

Izrada džema od jagoda može biti jednostavan i brz proces, a ovaj recept omogućava vam da napravite ukusnu poslasticu u samo deset minuta.

Sastojci:

  • 700 g jagoda
  • 150 g šećera
  • 1-1.5 žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
  • 2 žličice ekstrakta vanilije (po želji)

Postupak:

  1. Priprema Jagoda:
    • Operite jagode, uklonite peteljke i narežite ih na srednje velike komade.
    • Stavite jagode u posudu i pospite ih šećerom.
  2. Kuhanje:
    • Pokrijte posudu poklopcem i zagrijavajte dok ne zavrije.
    • Povremeno promiješajte smjesu i uklonite bijelu pjenu koja se može stvoriti na površini.
  3. Završni Dodaci:
    • Kuhajte jagode ne više od deset minuta.
    • Dodajte sok od limuna i promiješajte tijekom zadnje dvije minute kuhanja.
    • Po želji dodajte ekstrakt vanilije i dobro promiješajte.

  1. Čuvanje:
    • Prebacite svježi džem u staklene teglice, plastične posude ili keramičke zdjelice.
    • Čuvajte u hladnjaku. Pravilno zatvoren, džem može trajati u hladnjaku do dva tjedna.
    • Zamrznut u plastičnim posudama, džem može zadržati svježinu do godinu dana. Nakon odmrzavanja, džem čuvajte u hladnjaku i konzumirajte unutar tjedan dana.

Uživajte u svom domaćem džemu od jagoda, idealnom za mazanje na kruh, palačinke ili kao dodatak raznim slasticama!

Preporučujemo