Za ovu poslasticu će vam biti potrebno:

  • – 400 grama mljevenog Plazma keksa
  • – 150 grama otopljenog putera
  • – 50 mililitara limunovog soka
  • – 500 mililitara mlijeka
  • – 4 kašike šećera
  • – 4 supene kašike gustina
  • – 1 žumance
  • – Ekstrakt vanilije
  • – 60 grama bijele čokolade
  • – 100 grama mascarpone sira
  • – 100 mililitara mlijeka

Za pripremu:

1. Pomiješajte mljeveni Plazma keks sa otopljenim puterom i limunovim sokom, dobro izmiješajte lopaticom. Polovinu smjese utisnite na dno kalupa.

2. U šerpu sipajte mlijeko, dodajte šećer i gustin, zatim dodajte žumance i ekstrakt vanilije. Promiješajte i zagrijte. Miksajte dok se smjesa ne zgusne.

3. U vrući fil dodajte bijelu čokoladu i mascarpone sir, zatim umutite pjenjačom dok se sve lijepo ne sjedini.

4. Prelijte fil preko sloja Plazma keksa u kalupu, izravnajte površinu, a zatim na vrh stavite preostalu polovinu smjese od Plazma keksa.

5. Sve prelijte sa 100 mililitara mlijeka i stavite u frižider da se ohladi oko pola sata.

Uživajte u ovom osvježavajućem desertu koji će razmaziti vaše nepce!

Preporučujemo