Ledeni Kolač sa Višnjama

Potrebni Sastojci:

  • 2 vrećice pudinga s okusom slatkog vrhnja
  • 500 ml mlijeka
  • 15 žlica šećera u prahu (10+5)
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 čaše kiselog vrhnja
  • 1 vrećica želatine
  • 200 g keksa
  • 1 velika kutija keksa
  • Voćni sok (za namakanje keksa i biskvita)
  • 100 g bijelog šlaga
  • 100 ml gazirane vode
  • Oko 400 g višanja
  • 1 žlica griza

Kako se Priprema Ledeni Kolač sa Višnjama:

  1. Priprema Puding Kreme:
    • Pomiješajte 10 žlica šećera s mlijekom i skuhajte puding prema uputama. Ostavite da se ohladi.
    • Kad se puding ohladi, umutite kiselo vrhnje s preostalih 5 žlica šećera. Postupno dodajte šlag i sve dobro sjedinite.
    • Pripremite želatinu prema uputama na pakiranju i umiješajte je u smjesu. Ohladite smjesu u hladnjaku.
  2. Priprema Višanja:
    • Izvadite koštice iz višanja i ocijedite sok. U sok dodajte žlicu griza i promiješajte.
  3. Sklapanje Kolača:
    • Namakajte kekse u sok i slažite ih na dno pleha.
    • Preko keksa prelijte polovicu kreme i rasporedite polovinu ocijeđenih višanja.
    • Ponovite postupak sa preostalim keksima, kremom i višnjama.
  4. Završni Sloj:
    • Umutite šlag s gaziranom vodom i premažite kolač.
    • Kolač hladite preko noći.

Bonus: Tikvice s Jajima – Ručak za Desetku

Tražite jednostavan i ukusan način za pripremu hranjivih obroka? Isprobajte ovaj recept za tikvice s jajima! Ovo je savršen primjer kako nekoliko jednostavnih sastojaka može postati ukusno jelo.

Bez obzira trebate li brzi doručak, obilan ručak ili laganu večeru, ovaj recept će vam pomoći.

Potrebni Sastojci:

  • 1 tikvica, tanko narezana
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 jaja
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • Sol i papar po ukusu
  • 1 vezica peršina, nasjeckana
  • 50 g parmezana

Kako se Priprema:

  1. Priprema Povrća:
    • Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk dok ne omekša, oko 5 minuta.
    • Dodajte tikvice i češnjak i kuhajte 5 minuta, ili dok tikvice ne omekšaju.
  2. Priprema Jaja:
    • U drugoj zdjeli umutite jaja s prstohvatom soli i papra.
  3. Kombiniranje i Kuhanje:
    • Smjesom od jaja prelijte pirjane tikvice i luk. Kuhajte 5-7 minuta, ili dok jaja ne budu kuhana po vašoj želji.
  4. Ukrašavanje i Posluživanje:
    • Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom i ribanim parmezanom. Uživajte u ovom toplom i krepkom jelu!

Prijedlozi za Posluživanje:

  • Za izdašniji obrok, uparite tikvice s jajima s tostom od cjelovitih žitarica ili svježom vrtnom salatom s vinaigretteom.
  • Jelo je svestrano i može se prilagoditi dodatnim sastojcima poput avokada ili pesta za dodatni okus.

Nutritivne Informacije:

  • Tikvice sadrže esencijalne vitamine poput vitamina C, kalija i antioksidansa.
  • Jaja su izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina D i kolina.
  • Parmezan povećava sadržaj kalcija, a maslinovo ulje je bogato mononezasićenim mastima koje smanjuju upalu i potiču zdravlje srca.

Uživajte u pripremi i konzumaciji ovih ukusnih i hranjivih jela!

Preporučujemo