Puding od Karamele

Potrebni Sastojci:

  • 80 g šećera
  • 20 g vode
  • 25 g tople vode
  • 4 jaja
  • 360 g mlijeka
  • 40 g vrhnja
  • 95 g šećera

Kako se Priprema Puding Desert:

  1. Priprema Karamela:
    • U šerpi pomiješajte 80 g šećera s 20 g vode. Zagrijavajte na srednjoj temperaturi, povremeno miješajući, dok se šećer potpuno ne otopi i smjesa ne poprimi blijedo jantarne boje.
    • Nakon što skinete karamelizirani šećer s vatre, pažljivo dodajte 25 g mlake vode. Oprezno miješajte jer može doći do prskanja smjese.
    • Karamelu prelijte u zasebne posude za posluživanje ili jednu veliku posudu za puding, ravnomjerno raspoređujući karamel naginjanjem posude. Ostavite sa strane da se ohladi i stvrdne.
  2. Priprema Kreme:
    • U posudi pomiješajte 4 jaja i 95 g šećera, dobro ih izmiksajte.
    • U posebnom loncu zagrijte 360 g mlijeka i 40 g vrhnja do točke vrenja.
    • Postupno i neprekidnim miješanjem dodajte vruću mliječnu smjesu u smjesu od jaja kako biste spriječili stvaranje grudica.
    • Smjesu kreme procijedite kroz fino sito kako biste uklonili eventualne grudice.
  3. Sklapanje i Pečenje:
    • Smjesu kreme pažljivo ulijte u pripremljene posude za posluživanje ili kalupe, preko stvrdnutog karamela.
    • Zagrijte pećnicu na 160°C (320°F). Posude s kremom stavite u veću posudu za pečenje i ulijte vruću vodu u veću posudu kako biste napravili vodenu kupelj.
    • Pecite puding u vodenoj kupelji oko 30-40 minuta, dok se krema ne skrutne, ali još uvijek lagano trese u sredini.
  4. Hlađenje:
    • Nakon pečenja izvadite puding iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
    • Ohladite puding u hladnjaku najmanje 2 sata, ili dok se potpuno ne ohladi i stegne.
  5. Posluživanje:
    • Kako biste izvadili puding, nježno provucite nožem po obodu kalupa. Preokrenite kalup na posudu za posluživanje, dopuštajući pudingu da se odvoji, a karamel ostane na vrhu.
    • Po želji, ukrasite komadićem tučenog vrhnja ili svježim bobičastim voćem.

Prepustite se uživanju u ovom pudingu od karamele, idealnom završetku svakog objedovanja!

Preporučujemo