Puding od Karamele
Potrebni Sastojci:
- 80 g šećera
- 20 g vode
- 25 g tople vode
- 4 jaja
- 360 g mlijeka
- 40 g vrhnja
- 95 g šećera
Kako se Priprema Puding Desert:
- Priprema Karamela:
- U šerpi pomiješajte 80 g šećera s 20 g vode. Zagrijavajte na srednjoj temperaturi, povremeno miješajući, dok se šećer potpuno ne otopi i smjesa ne poprimi blijedo jantarne boje.
- Nakon što skinete karamelizirani šećer s vatre, pažljivo dodajte 25 g mlake vode. Oprezno miješajte jer može doći do prskanja smjese.
- Karamelu prelijte u zasebne posude za posluživanje ili jednu veliku posudu za puding, ravnomjerno raspoređujući karamel naginjanjem posude. Ostavite sa strane da se ohladi i stvrdne.
- Priprema Kreme:
- U posudi pomiješajte 4 jaja i 95 g šećera, dobro ih izmiksajte.
- U posebnom loncu zagrijte 360 g mlijeka i 40 g vrhnja do točke vrenja.
- Postupno i neprekidnim miješanjem dodajte vruću mliječnu smjesu u smjesu od jaja kako biste spriječili stvaranje grudica.
- Smjesu kreme procijedite kroz fino sito kako biste uklonili eventualne grudice.
- Sklapanje i Pečenje:
- Smjesu kreme pažljivo ulijte u pripremljene posude za posluživanje ili kalupe, preko stvrdnutog karamela.
- Zagrijte pećnicu na 160°C (320°F). Posude s kremom stavite u veću posudu za pečenje i ulijte vruću vodu u veću posudu kako biste napravili vodenu kupelj.
- Pecite puding u vodenoj kupelji oko 30-40 minuta, dok se krema ne skrutne, ali još uvijek lagano trese u sredini.
- Hlađenje:
- Nakon pečenja izvadite puding iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Ohladite puding u hladnjaku najmanje 2 sata, ili dok se potpuno ne ohladi i stegne.
- Posluživanje:
- Kako biste izvadili puding, nježno provucite nožem po obodu kalupa. Preokrenite kalup na posudu za posluživanje, dopuštajući pudingu da se odvoji, a karamel ostane na vrhu.
- Po želji, ukrasite komadićem tučenog vrhnja ili svježim bobičastim voćem.
Prepustite se uživanju u ovom pudingu od karamele, idealnom završetku svakog objedovanja!
Preporučujemo