Umutite šest jaja sa šest kašika šećera dok ne postane penasto. Postepeno dodajte šest kašika brašna sa pola kesice praška za pecivo i dvije kašike kakaa. Sve dobro promiješajte kašikom, pa ulijte smjesu u podmazan i posut pleh. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Napravite preliv od 150 gr šećera i 250 ml vode, pa ostavite da se ohladi. Za fil, skuvajte litru mlijeka sa deset kašika brašna i 300 grama šećera. Uzmite osam decilitara mlijeka i ostavite dvije decilitre da razmutite brašno i šećer. Dodajte razmućeno brašno u preostalo mlijeko i kuvajte dok se ne zgusne, uz stalno miješanje.

Ohlađeni fil umutite sa 250 grama margarina. Prelijte ohlađeni biskvit prelivom od vode i šećera, zatim premažite filom. Na kraju prelijte glazurom od 150 grama čokolade i tri kašike ulja. Ostavite da se hladi, pa narežite na kocke. Uživajte u ukusnom desertu! Prijeđite na dijeljenje vaših recepta u grupi i inspirišite druge svojim kulinarskim umijećem! Bon appetit!

Preporučujemo