Potrebni sastojci:
– 350 grama brašna tip 550 – 150 mililitara toplog mlijeka – 1/2 kockice kvasca – 4-5 žlica šećera – 2 žlice omekšalog maslaca – prstohvat soli – 1 jaje
Trebate napuniti?
– marmelada od šipka, maslac, slastičarski šećer
Kako se pripremaju brze krafne?
Pripremite tikvice tako da ih naribate i prebacite u zdjelu. Pospite s malo soli i ostavite petnaestak minuta da otpusti višak vlage. Naribajte krumpir i mrkvu; staviti na stranu. Pomiješajte sastojke: pomiješajte i pomiješajte. Povrće dobro promiješati s ostalim sastojcima.
Za početak pripremite tijesto i podijelite ga na 7 do 8 dijelova, svaki oblikujte u kuglu. Odmorite ih oko 35 minuta. Zatim peći na 180° 15-17 minuta! Špricom iz apoteke otopiti vruću marmeladu. Oko njih 2-3 puta premažite tekućim maslacem, pa popržite šećerom u prahu.
BONUS:
ĆUFTE OD KRUMPIRA I TIKVICA… Nikad kuhano ovako ukusno jelo, toliko korisno!
Ćufte se mogu napraviti prema mnogim drugim receptima. Jedan takav recept je sljedeći: tikvice, krumpir i suluguni sir. Jako ukusno jelo i ne treba dugo da se složi. Neka bilo koja opcija bude lagana mesna okruglica od povrća.
HRANLJIVE KOMPONENTE:
Umak od dimljene paprike daje izvorni okus dimljenosti i čini ga ukusnim za svakoga Što se tiče ovog recepta, uzmite 1 tikvicu, 2 krumpira, 1 mrkvu, 100 g ribanog suluguni sira, nasjeckani mladi luk, 2 jaja, sol i mljeveni crni papar (po ukusu), mljeveni češnjak, 2 žlice griza, biljno ulje za prženje i umak.
Za ovaj recept trebat će vam dvije žlice kiselog vrhnja dvije žlice majoneze dvije žličice dimljene paprike u prahu dvije žličice sušenog češnjaka.
Priprema mesnih okruglica:
Naribajte tikvice i stavite ih u zdjelu. Ne zaboravite posuti s malo soli i ostaviti 15 minuta da pusti višak vode. Krompir naribati, a mrkvu naribati. Ostaviti sa strane. Pomiješajte sastojke. Povrće sjediniti sa ostalim sastojcima i dobro promiješati.
Nakon 15 minuta uklonite višak vlage iz tikvica i stavite ih u veliku zdjelu za miješanje. Pomiješajte naribani krumpir, mrkvu, suluguni sir, mladi luk, jaja, sol, crni papar, mljeveni češnjak i griz. Sve treba dobro spojiti
Ostavite smjesu da odstoji 20 minuta kako bi griz nabubrio. Za to vrijeme nastavite s pripremom fritula kroz zagrijavanje ulja. Započnite zagrijavanjem biljnog ulja u tavi na srednje jakoj vatri
Smjesu oblikujte u pljeskavice i pržite u tavi 3-4 minute sa svake strane dok ne porumene. Boja bi trebala biti ravnomjerno duboko smeđa. Alternativni način pripreme fritula je pečenje u pećnici.
Nakon toga fritule stavite u lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C (350°F) 20 minuta. Umak se pravi miješanjem ovih sastojaka. U manjoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, majonez, dimljenu papriku u prahu i sušeni češnjak. Sastojke dobro sjediniti.
Evo nekoliko načina za posluživanje jela:
Za atraktivan izgled vruće popečke pospite svježim nasjeckanim mladim lukom ili aromatičnim začinskim biljem. Poslužite ih uz fini umak od dimljene paprike.