Zbog alergija odmah osjetim peckanje i svrab čim mi se nanese hemikalija.

Takođe mi je slučajno ušao na kožu i od tada sam znala da ovo više nikada neću probati.

Osim toga, poznato je da čak i skupi lijekovi koji se kupuju u ljekarnama možda neće biti efikasni protiv krpelja.

Imala sam sreću da pronađem recept koji mi zaista dobro odgovara i koji su moja porodica i prijatelji isprobali.

Moj zet se godinama bavi penjanjem i dao mi je svoje recepte koji rade.

Probao sam prošle sezone i ponoviću ove godine.

Uopste nemam krpelja, dosta izlazim u prirodu, a i moja porodica.
Ako želite da probate nešto prirodno i bez hemikalija, možda će vam ovaj recept dobro doći.

Po mojoj preporuci koristio ga je i poznanik iz našeg sela koji je potvrdio da je efikasan.

ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.

Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.

10 pravila za dugovečnost japanskog doktora: Ako želite da doživite duboku starost, uradite ovo

Preporučujemo