Sastojci
Za biskvit:
- 100 g nasjeckanih i prepečenih lješnjaka
- 7 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 7 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 7 žumanjaka
- 700 ml mlijeka
- 7 žlica šećera
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 250 g maslaca ili margarina
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 100 g maslaca
- Malo ulja
- 1 teglica Nutelle
- 200 g Petit Beurre keksa
Priprema
- Priprema Biskvita:
- Obložite pleh dimenzija 30×40 cm papirom za pečenje.
- Ravnomjerno rasporedite prepečene lješnjake po dnu pleha.
- U velikoj zdjeli, miksajte bjelanjke i šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg.
- Postupno dodajte ulje, pazeći da smjesa ostane prozračna.
- Lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo u snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite po plehu preko lješnjaka.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
- Kada je biskvit pečen, preokrenite ga tako da lješnjaci budu na vrhu i premažite ga obilno Nutellom.
- Priprema Kreme:
- Pomiješajte žumanjke, mlijeko, šećer i puding od vanilije u loncu.
- Kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
- Ohladite kremu, a zatim umiješajte omekšali maslac dok ne postane glatka.
- Premažite kremu preko biskvita premazanog Nutellom.
- Priprema Glazure:
- Rastopite čokoladu, maslac i malo ulja na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
- Prelijte glazuru preko kreme i ravnomjerno rasporedite.
- Kekse natopite u mlijeko i složite ih po glazuri.
Posluživanje
- Kolač ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja.
- Po želji, umjesto glazure, kolač možete ukrasiti šlagom.
- Da biste dobili bogatiju kremu, koristite kombinaciju 250 g čokolade s 50% kakaa, 100 g maslaca i 350 ml vrhnja.
Uživajte u ovom bogatom i kremastom desertu koji će zasigurno oduševiti vaše goste!
Preporučujemo