Ponekad ni pedikir nije dovoljan za uklanjanje stare, zadebljale kože, pa je potrebno ponoviti postupak dok naša stopala ne postanu mekana i glatka.

Ljetni pedikir se mora ponoviti nekoliko puta, jer se suva i ispucala koža može ponovo pojaviti već 10 dana nakon tretmana.

Međutim, postoji domaći recept koji vam može pomoći da stopala budu urednija i ljepša, a za pripremu pilinga za stopala potrebno je samo nekoliko sastojaka:

1-3 svježa limuna
1-3 šolje sirćeta (alkohola ili jabučnog)
3 šolje gorke soli

program:

Pomiješajte sirće i sok od tri limuna u posudi tople vode i potopite stopala. Koristite unutrašnjost limunove korice.

Nežno očistite prste i stopala. Miss7.24sata.hr piše da prije dodavanja soli prije kupanja, laganim kružnim pokretima utrljajte gorku sol u stopala.

Nakon što ste neko vrijeme potopili stopala u toplu vodu, izribajte ih kamenčićem za petu i sastružite mrtvu kožu na stopalima turpijom. Meka i glatka stopala treba rehidrirati medenom kupkom.

ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.

Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.

10 pravila za dugovečnost japanskog doktora: Ako želite da doživite duboku starost, uradite ovo

Preporučujemo