U manjoj posudi razmutite kvasac sa šećerom u toplo mlijeko i ostavite da odstoji desetak minuta da se aktivira.
U veću posudu prosijte brašno, dodajte sol i dobro promiješajte.
U kvasac dodajte toplu vodu, 70 ml ulja i pomiješajte.
Dodajte tekuću smjesu postepeno u brašno i mijesite dok ne dobijete tijesto.
Tijesto će biti mekano i ljepljivo.
Na radnu površinu stavite 30 ml ulja, tijesto položite na ulje i mijesite dok se ulje ne upije u tijesto.
Tijesto podijelite na 6 dijelova i oblikujte kuglice.
Stavite kuglice na nauljenu površinu, svaku premažite sa malo ulja, prekrijte vrećicom i krpom i ostavite da se stegnu 30 minuta.
U međuvremenu, umutite sir, sol i omekšani maslac ili margarin.
Svako tijesto razvaljajte na dužinu od oko 30 cm i visinu od oko 20-25 cm.
Nanesite 1/6 nadjeva na svako tijesto i zarolajte.
Rolate stavite u tepsiju i izrežite nožem na cik-cak oblike.
Pokrijte tepsiju vrećicom i krpom i ostavite još 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Žumanjke umutite sa brašnom i premažite tijesto.
Po želji pospite sjemenkama i pecite 25 minuta, ili dok ne dobije svijetlo smeđu boju.
Ohladite prije serviranja.