Evo jednostavnog, hranjivog i brzog recepta za divan ručak koji ćete podijeliti sa svojom obitelji.

PREDLAŽEMO

Piletina i riža čine bezvremenski i uspješan spoj, a mi vam nudimo recept za pripremu savršeno prilagođen vašim željama.

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

  • piletina
  • žlica začina od povrća s okusom luka
  • voda
  • 100 mililitara ulja, 200 do 250 grama riže i jedna mrkva.
  • papar,
  • začinsko bilje i začin

KOJI SU NAJBOLJI NAČINI ZA NAPRAVU UKUSNE RIŽE S PILETINOM?

Piletinu narežite na porcije i začinite je povrćem. Ređati u dublji pleh i peći 30 minuta. Zatim sitno nasjeckajte luk, naribajte mrkvu, začinite povrćem i peršinom. Rižu operite, ocijedite i stavite u zdjelu da se svi sastojci sjedine.

Zatim pomiješajte meso u tavi s rižom i mješavinom povrća, lagano miješajući. Cijelu smjesu prelijte vodom i vratite u pećnicu. Pecite dok tekućina potpuno ne ispari i riža ne omekša.

BONUS:

  • Pečena cvjetača je ukusnija od pržene! Hrskava i ukusna, pečena cvjetača jednostavno je zdrava!

Otkrijte ukusniji i zdraviji način uživanja u cvjetači uz ovaj divan recept za hrskavo pečenu cvjetaču. Ako se odlučite za pečenje umjesto prženja, možete uživati ​​u zadovoljavajućem hrskanju dok uživate u prehrambenim prednostima koje nudi.

Ovaj recept za pečenu cvjetaču, prožetu pikantnim umakom od začinskog bilja, služi kao savršen izbor za svaki događaj, pružajući zadovoljavajuću i ukusnu opciju koja se može napraviti s lakoćom. Bilo da tražite divan prilog ili laganu večeru, ovo će jelo zajamčeno ostaviti nezaboravan dojam.

POTREBNE OSNOVNE KOMPONENTE:

Za pripremu cvjetače sastavite jednu glavicu cvjetače, tri kriške limuna, prstohvat soli, malo kopra, 150 grama panko krušnih mrvica, jedan češanj mljevenog češnjaka, pet žlica maslinovog ulja, jednu žličicu talijanskog bilja, sol i crni papar po želji nasjeckani peršin, 100 grama ribanog parmezana, 100 grama brašna i tri jaja. Za umak uz koji ide trebat će vam 200 grama kiselog vrhnja, 100 grama jogurta, limunov sok po ukusu, nasjeckani peršin te sol i crni papar po želji.

KOJI SU NAJBOLJI NAČINI KUHANJA UKUSNE CVJETAČE?

priprema:

Da biste pripremili cvjetaču, razlomite je na male cvjetove. Što se tiče kuhanja cvjetače: Započnite tako da zakuhate lonac vode. Nakon što voda proključa, dodajte cvjetaču, kriške limuna, prstohvat soli i malo kopra.

  • Nakon što ste cvjetaču kuhali 5 minuta, ocijedite vodu i ostavite da se ohladi. Zatim možemo nastaviti s pripremom smjese za krušne mrvice. U zdjeli pomiješajte 150 g panko krušnih mrvica, mljeveni češnjak, maslinovo ulje, talijansko bilje, sol, crni papar, nasjeckani peršin i naribani parmezan. Provjerite jesu li sastojci dobro izmiješani.

Započnite stavljanjem 100 g brašna u zdjelu za pripremu pohanja od cvjetače. U drugoj zdjeli umutiti 3 jaja. Kuhane komade cvjetače najprije pospite brašnom, zatim uronite u razmućena jaja i na kraju premažite mješavinom krušnih mrvica. Kada je to gotovo, pržene komade cvjetače stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Pečenje:

Za savršeno pečenu cvjetaču, počnite postavljanjem pećnice da se zagrije na 180°C (350°F). Pustite cvjetaču da se peče otprilike 20 minuta, ili dok ne dobije divnu zlatnosmeđu boju i ugodnu hrskavost.

Za pripremu umaka u posudi pomiješajte 200 g kiselog vrhnja sa 100 g jogurta. Dodajte malo soka od limuna, malo nasjeckanog peršina, crnog papra i malo soli. Uvjerite se da su svi sastojci dobro izmiješani.

Poslužiti:

Pečenu cvjetaču poprati s promišljeno pripremljenim umakom.

Preporučujemo