Pica od Tikvica i Zobenih Pahuljica

Potrebni Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 4 žlice zobenih pahuljica
  • 100 g naribanog sira (po želji)
  • 2 umućena jaja
  • Sol
  • Papar

Kako Pripremiti Pica od Tikvica?

  1. Priprema Tikvica:
    • Naribajte tikvicu i posolite je. Ostavite da stoji 10 minuta kako bi pustila višak tekućine.
    • Čvrsto stisnite naribanu tikvicu kako biste uklonili višak vode.
  2. Priprema Smjese:
    • U posudi pomiješajte ocijeđenu tikvicu, zobene pahuljice, naribani sir, umućena jaja i malo papra. Temeljito izmiješajte sastojke dok smjesa ne postane homogena.
  3. Pečenje:
    • Zagrijte pećnicu na 180°C (360°F). Namastite posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu.
    • Pecite otprilike 20 minuta, ili dok vrh ne postane zlatno-smeđi, a smjesa se stvrdne.

Čokoladne Kuglice od Kikirikija

Potrebni Sastojci:

  • 500 g keksa, drobljenog
  • 120 g nasjeckanog kikirikija
  • 60 g kakaa u prahu
  • 100 g šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 150 g maslaca
  • Malo vanilina ili vanilin šećera
  • 80 g crne čokolade
  • 20 ml biljnog ulja
  • 100 g mliječne čokolade
  • 50 g nasjeckanog kikirikija (za ukras)

Kako Pripremiti Čokoladne Kuglice?

  1. Priprema Smjese:
    • Izmrvite kekse u sitne mrvice i pomiješajte ih sa 120 g nasjeckanog kikirikija u velikoj posudi.
  2. Mješavina Kakaa:
    • U šerpi pomiješajte šećer, kakao prah i mlijeko. Prokuhajte uz stalno miješanje dok se šećer i kakao ne rastvore.
    • Kada smjesa proključa, smanjite vatru i kuhajte 2 minute.
    • Sklonite s vatre, dodajte maslac i prstohvat vanilina, miješajući dok se maslac potpuno ne otopi i smjesa postane glatka. Ohladite na sobnu temperaturu.
  3. Formiranje Kuglica:
    • Ohlađenu smjesu kakaa prelijte preko smjese keksa i kikirikija. Dobro izmiješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
    • Podmažite ruke biljnim uljem kako biste spriječili lijepljenje. Od smjese oblikujte male loptice veličine oraha.
    • Kuglice slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u hladnjak na 1 sat da se stegnu.
  4. Preljev od Čokolade:
    • Tamnu i mliječnu čokoladu s biljnim uljem otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici, miješajući dok smjesa ne postane glatka.
    • Umočite svaku kuglicu u otopljenu čokoladu, pazeći da bude potpuno obložena. Kuglice stavite natrag na lim obložen papirom za pečenje.
  5. Ukrašavanje i Hlađenje:
    • Ukrasite preostalim nasjeckanim kikirikijem posutim po vrhu obloženih kuglica.
    • Posudu stavite u hladnjak na 20 minuta da se čokolada stegne.
  6. Posluživanje:
    • Kada se čokolada stegne, kuglice su spremne za posluživanje. Uživajte u ovim ukusnim poslasticama u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi.

Prijedlozi za Posluživanje:

  • Pica od Tikvica i Zobenih Pahuljica: Ova pica je savršena za zdravi ručak ili laganu večeru. Možete je poslužiti uz svježu salatu.
  • Čokoladne Kuglice: Idealne su za desert na zabavi ili kao brzi zalogaj uz kavu ili čaj.
Preporučujemo