Ovu izvanrednu pitu prva mi je predstavila moja svekrva. Postao je redoviti dio mog pekarskog repertoara i toplo preporučam da ga i vi isprobate!

Potrebni su sljedeći sastojci:

Kod nas možete pronaći prigodno pakovanje gotovih kora za pitu od 500 g.

Za pripremu ovog recepta potrebna vam je čaša gustog jogurta, četiri jaja, čaša ulja od jogurta i 500 grama domaćeg kravljeg sira i sol

Koji je postupak za izradu jednostavne pite od sira?

Pomiješajte jaja i sir, pazeći da su dobro izmiješani, a zatim pospite malo soli. Napravite nadjev kojim ćete premazati kore tako što ćete sastojke snažno umiješati.

Pomiješajte jogurt, 2 jaja i šalicu ulja od jogurta, a zatim začinite s malo soli. Da biste smanjili količinu kožice, to možete lako postići tako da ih nožem prerežete na pola. Kako bi se postiglo pravilno savijanje, važno je pažljivo rukovati svakom korom, ravnomjerno rasporediti nadjev po cijeloj dužini prije nego što preklopite jedan dio.

Kombiniranjem različitih dijelova može se napraviti kora od približno 25 cm duljine i 8 cm širine. Stavite sir u jedan kut i lagano ga presavijte, oponašajući oblik ušiju staklenke tijekom procesa proizvodnje. Nastavite sa uvijanjem i savijanjem kore, postepeno je oblikujući u trokutasti oblik.

Nastavite ovaj postupak sa svakom pojedinačnom korom dok ne iskoristite sav sir i kore. Preostali sir oblikujte u trokutasti oblik i stavite ga na vrh. Nastavite peći trokutaste kreacije na temperaturi od 200 stupnjeva otprilike 10-15 minuta (osobno mi je bolje peći ih na peći na drva).

Udobno!!

Besprijekorna priroda trokuta, uključujući njihove dimenzije i količinu, ovisi o raznolikosti rezanaca koji se koriste. Nedavno su mi se više svidjeli Jami rezanci, koje posebno kupujem za izradu prekrasnih slanih pita ili savijača. Bez sumnje, dobiveni trokuti su besprijekorno besprijekorni.

BONUS:

Kušajte savršenu kombinaciju tikvica punjenih sirom, divan užitak za svaku priliku. Uronite u prekrasnu mješavinu okusa koja nastaje kada se tikvice napune ukusnom mješavinom sira i jaja. Iskoristite priliku i uživajte u ovom kulinarskom umjetničkom djelu.

Za pripremu ovog jela sakupite sljedeće sastojke: 4 tikvice, 3 žličice maslaca, 1 sitno nasjeckani mali luk, 3 režnja nasjeckanog češnjaka, 3 umućena jaja, 1/2 šalice izmrvljene fete ili drugog bijelog sira, 3/4 šalice ribanog žutog sira poput gaude, švicarskog ili ementalera i 2 žlice nasjeckanog peršina.

Da biste dodatno ukrasili jelo, lagano pospite pimentom u prahu i začinite solju i paprom po želji, dodajući otprilike pola žlice brašna. Vodič korak po korak o tome kako napraviti ukusno jelo od tikvica sa sirom.

Proces pripreme započnite tako što ćete tikvicu prerezati po dužini i izdubiti žlicom. Izvađene tikvice prijeći usitniti i pomiješati s lukom nasjeckanim na kockice i češnjakom nasjeckanim.

Započnite s topljenjem maslaca u tavi, zatim nastavite s pirjanjem nasjeckanih tikvica, luka i češnjaka dok ne postanu mekani. Kad se temperatura malo ohladi, pomiješajte pirjano povrće s brašnom, sirom, peršinom i razmućenim jajima. Pažljivo napunite tikvice ovom ukusnom smjesom i obilato pospite paprikom po vrhu za dodatni okus.

Kako bi nadjev od tikvica bio čvrst, preporučljivo ga je peći u pećnici na 190 stupnjeva oko 30 minuta.

Preporučujemo