Uzgajate li i vi krastavce? Ovaj domaći recept će vam dobro doći. Ne sadrži opasne hemikalije, pa je prinos mnogo veći.
Soda bikarbona ima mnoga korisna svojstva i može se koristiti ne samo u zatvorenom prostoru već iu vrtu. Koristite sodu bikarbonu na krastavcima i bićete prijatno iznenađeni. Rezultati su skoro trenutni. Molimo slijedite ovaj vodič. Ako sanjate o dobroj žetvi, grmlje krastavaca treba gnojiti najmanje 3 puta. Osim toga, takva gnojidba može potaknuti rast biljaka, produžiti vrijeme berbe i utjecati na obilje. Prvi put krastavce treba čuvati 14 dana nakon presađivanja sadnica u otvoreni vrt.
Kao rezultat toga, sadnice će početi cvjetati. Druga oplodnja se odvija 14 dana kasnije. Ovo vrijeme će se pozitivno odraziti na cvjetanje. I broj pupoljaka će se također povećati. Treća gnojidba je neophodna tokom formiranja ploda. Ovaj tretman sprečava da lišće požuti. Osim toga, stimuliše stvaranje novih plodova i produžava vrijeme berbe plodova.
Kako koristiti sodu bikarbonu?
Ovaj vodič je vrlo jednostavan i svako to može učiniti.
sirovina:
Ovaj odnos je idealan za prve dve oplodnje:
80 g sode bikarbone
10 litara tople vode
Za treću primjenu gnojiva – ova primjena povećava plodnost i produžava vrijeme žetve.
60 g sode bikarbone
10 litara tople vode
3-4 kapi joda
Koristiti: Ne zaboravite sve dobro promiješati prije upotrebe. Gnojiti samo ujutru ili uveče. Isprobajte ovaj recept za gnojivo od sode bikarbone. Dobićete ukusne, sočne, čvrste krastavce.