Ledeni Kolač sa Višnjama
Potrebni Sastojci:
- 2 vrećice pudinga s okusom slatkog vrhnja
- 500 ml mlijeka
- 15 žlica šećera u prahu (10+5)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 2 čaše kiselog vrhnja
- 1 vrećica želatine
- 200 g keksa
- 1 velika kutija keksa
- Voćni sok (za namakanje keksa i biskvita)
- 100 g bijelog šlaga
- 100 ml gazirane vode
- Oko 400 g višanja
- 1 žlica griza
Kako se Priprema Ledeni Kolač sa Višnjama:
- Priprema Puding Kreme:
- Pomiješajte 10 žlica šećera s mlijekom i skuhajte puding prema uputama. Ostavite da se ohladi.
- Kad se puding ohladi, umutite kiselo vrhnje s preostalih 5 žlica šećera. Postupno dodajte šlag i sve dobro sjedinite.
- Pripremite želatinu prema uputama na pakiranju i umiješajte je u smjesu. Ohladite smjesu u hladnjaku.
- Priprema Višanja:
- Izvadite koštice iz višanja i ocijedite sok. U sok dodajte žlicu griza i promiješajte.
- Sklapanje Kolača:
- Namakajte kekse u sok i slažite ih na dno pleha.
- Preko keksa prelijte polovicu kreme i rasporedite polovinu ocijeđenih višanja.
- Ponovite postupak sa preostalim keksima, kremom i višnjama.
- Završni Sloj:
- Umutite šlag s gaziranom vodom i premažite kolač.
- Kolač hladite preko noći.
Bonus: Tikvice s Jajima – Ručak za Desetku
Tražite jednostavan i ukusan način za pripremu hranjivih obroka? Isprobajte ovaj recept za tikvice s jajima! Ovo je savršen primjer kako nekoliko jednostavnih sastojaka može postati ukusno jelo.
Bez obzira trebate li brzi doručak, obilan ručak ili laganu večeru, ovaj recept će vam pomoći.
Potrebni Sastojci:
- 1 tikvica, tanko narezana
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 2 žlice maslinovog ulja
- 6 jaja
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- Sol i papar po ukusu
- 1 vezica peršina, nasjeckana
- 50 g parmezana
Kako se Priprema:
- Priprema Povrća:
- Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Pirjajte luk dok ne omekša, oko 5 minuta.
- Dodajte tikvice i češnjak i kuhajte 5 minuta, ili dok tikvice ne omekšaju.
- Priprema Jaja:
- U drugoj zdjeli umutite jaja s prstohvatom soli i papra.
- Kombiniranje i Kuhanje:
- Smjesom od jaja prelijte pirjane tikvice i luk. Kuhajte 5-7 minuta, ili dok jaja ne budu kuhana po vašoj želji.
- Ukrašavanje i Posluživanje:
- Prije posluživanja pospite nasjeckanim peršinom i ribanim parmezanom. Uživajte u ovom toplom i krepkom jelu!
Prijedlozi za Posluživanje:
- Za izdašniji obrok, uparite tikvice s jajima s tostom od cjelovitih žitarica ili svježom vrtnom salatom s vinaigretteom.
- Jelo je svestrano i može se prilagoditi dodatnim sastojcima poput avokada ili pesta za dodatni okus.
Nutritivne Informacije:
- Tikvice sadrže esencijalne vitamine poput vitamina C, kalija i antioksidansa.
- Jaja su izvor visokokvalitetnih proteina, vitamina D i kolina.
- Parmezan povećava sadržaj kalcija, a maslinovo ulje je bogato mononezasićenim mastima koje smanjuju upalu i potiču zdravlje srca.
Uživajte u pripremi i konzumaciji ovih ukusnih i hranjivih jela!
Preporučujemo