Domaće krafne su izvrsne i delikatne, dodajući ugodan štih svakom iskustvu objedovanja. Iako postoje različiti recepti, temeljni aspekt ostaje nepromijenjen. Ovi slatki užici izrađeni su od ukusnog tijesta na bazi kvasca.

Obično ukrašene posipom šećera, šećerom u prahu ili komadićem džema ili marmelade, ove su poslastice pravi užitak. Jednom kada uživate u besprijekornosti ovog posebnog recepta, više nikada nećete poželjeti pripremati ih na bilo koji alternativni način.

Za pripremu ovog recepta bit će vam potrebni sastojci

od 500 grama brašna,

7 grama suhog kvasca

2 žlice šećera.

sol

Za pripremu ovog jela potrebne su vam sljedeće komponente:

kora od jednog limuna,

jedno jaje, 250 ml mlijeka,

15 g maslaca i

malo ulja za prženje.

šećer

Kakav je postupak za pripremu krafni sa šupljim središtem?

Pomiješajte brašno, kvasac, šećer, sol, limunovu koricu, jaje i mlijeko u zdjeli, miješajte dok se ne dobije tijesto. Umiješajte maslac i mijesite dok tijesto ne postane svilenkasto. Nanesite sloj ulja na tijesto, pazeći da je svaka površina premazana.

Nakon što pokrijete zdjelu plastičnom folijom, ostavite tijesto da se diže jedan sat. Nakon što to vrijeme istekne, nastavite s razvlačenjem i oblikovanjem tijesta u okrugli oblik. Manjim kalupom napravite središnji otvor i tako postignite željeni oblik krafne.

Pogačice stavite na pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte ih krpom i ostavite da se dižu 30 minuta. Nakon što prođe određeno vrijeme, nastavite pržiti krafne u vrućem ulju dok ne dobiju prekrasnu zlatnosmeđu boju s obje strane. Krafne pospite šećerom i poslužite za uživanje.

Preporučujemo