Ljudi su navodno izgubili 10 kilograma za samo 7 dana, ostavljajući sve da se pitaju koliko kilograma može izgubiti za samo 3 dana.
Ako se pažljivo prati, paradajz dijeta se pokazala kao uspešan metod mršavljenja, omogućavajući pojedincima da izgube 10 kg nedeljno, ili 3-4 kg za tri dana.
Efikasan gubitak težine može se postići ishranom koja sadrži sok od paradajza, jer sok od paradajza sadrži jedinjenja koja pospešuju metabolizam. Paradajz sadrži niz jedinstvenih nezasićenih masnih kiselina koje pomažu u borbi protiv viška kilograma. Dijeta paradajzom nastala je u Japanu i sada je široko prihvaćena širom svijeta. Da biste osigurali optimalne rezultate, potrebno je prije početka upoznati se sa osnovnim principima ove dijete.
U poređenju sa prženim paradajzom, preporučuje se konzumacija svježeg paradajza, jer toplinska obrada uzrokuje značajan gubitak hranjivih tvari i vitamina. Ako otkrijete da želite promijeniti svoju naviku u vezi sa sirovim povrćem, razmislite o sporom ili sporom kuhanju paradajza. Ove metode kuhanja imaju manji utjecaj na korisna svojstva povrća od prženja.
Ova posebna dijeta od paradajza se preporuča onima koji žele izgubiti 10 kg. Da biste osigurali najbolje rezultate, preporučuje se ponavljanje jelovnika prva dva dana nakon petog dana.
datum početka
Doručak je bio jednostavan, ali zadovoljavajući, sastojao se od kriške crnog hljeba i svježeg paradajza.
Za brzi obrok možete pripremiti ukusnu salatu od paradajza sa jednim paradajzom, kašikom maslinovog ulja i začinima po želji.
Za ručak uživajte u srednjem paradajzu.
Za večeru, jednostavan, ali hranljiv obrok mogao bi uključivati dva kuvana paradajza i tri šargarepe srednje veličine.
Drugi dan.
Započnite dan zdravim doručkom koji sadrži nemasni jogurt.
Prepustite se ukusnoj toploj salati od paradajza koja se sastoji od dva paradajza, krastavca, luka, maslina i kašike svežeg limunovog soka, sve začinjeno začinima po izboru.
Za ručak razmislite o tome da pojedete paradajz srednje veličine, koji je hranljiv i zasitan.
Za večeru napravite ukusnu supu od paradajza tako što ćete pomešati luk narezan na kockice, dve kašike paradajz paste i dve šolje vode. Zakuhajte smjesu i po potrebi začinite crnim biberom i solju.
Trećeg dana.
Za doručak je preporučljivo pojesti dvije kriške hljeba.
Za ručak uživajte u ukusnom omletu napravljenom od dva jaja i dva zrela paradajza.
Za brzi užinu uživajte u osvježavajućoj čaši soka od paradajza.
Za večeru možete uživati u dva ukusna paradajza začinjena raznim začinima po vašem ukusu.
Četvrti dan
Doručak je bio jednostavan, ali zadovoljavajući, sastojao se od kriške tosta i svježeg paradajza.
Za ručak uživajte u 2,5 šoljice savršeno pripremljenog paradajza.
Paradajz je zadovoljavajuća užina.
Za večeru, jednostavan, ali zadovoljavajući obrok uključuje dva zrela paradajza i krišku kuvane, mekane piletine.
Dan peti.
Za doručak uživajte u ukusnoj kombinaciji vekne hleba i osvežavajuće čaše sveže ceđenog soka od paradajza.
Za ručak uživajte u dva zrela paradajza.
Za brzu užinu uživajte u dvije srednje šargarepe.
Za večeru uživajte u hranljivoj kombinaciji kuvanog krompira, šargarepe i paradajza. Pojačajte ukus začinima po želji.