Osvježavajući Mousse od Limuna

Za svaku prigodu, ovaj elegantni mousse od limuna je savršen izbor. Spoj hrskave podloge od keksa, glatkog sloja jogurta i pikantnog limunovog preliva će oduševiti vaše goste. Ovaj osvježavajući desert je jednostavan za pripremu!

Sastojci:

Podloga od keksa:

  • 200 g keksa
  • 80 g otopljenog maslaca (6 žlica)

Jogurtni sloj:

  • 950 ml mlijeka (4 šalice)
  • 170 g šećera (3/4 šalice)
  • 45 g kukuruznog škroba (5 žlica)
  • 120 g običnog jogurta (1/2 šalice)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Limunov sloj:

  • 100 ml soka od limuna (1/3 šalice)
  • 300 ml vode (1 1/4 šalice)
  • 25 g kukuruznog škroba (3 žlice)
  • 1/2 žličice kurkume ili žute prehrambene boje
  • 50 g šećera (1/4 šalice)

Za ukrašavanje:

  • Otopljena bijela čokolada

Priprema:

  1. Priprema podloge:
    • Usitnite kekse dok ne dobijete fine mrvice. Pomiješajte ih s otopljenim maslacem.
    • Smjesu čvrsto utisnite u kalup za tortu dimenzija 18×28 cm (8×11 inča). Stavite kalup u hladnjak na pola sata da se podloga stisne.
  2. Jogurtni sloj:
    • U loncu pomiješajte mlijeko, šećer i kukuruzni škrob. Neprestano miješajte na srednjoj vatri dok smjesa ne postane gusta.
    • Skinite s vatre i umiješajte jogurt i ekstrakt vanilije. Prelijte ovu smjesu preko ohlađene podloge od keksa.
    • Stavite kalup u hladnjak na dodatnih pola sata.
  3. Limunov sloj:
    • U loncu pomiješajte sok od limuna, vodu, kukuruzni škrob, kurkumu ili prehrambenu boju i šećer. Neprestano miješajte na srednje jakoj vatri dok smjesa ne postane gusta.
    • Ohladite smjesu i prelijte je preko sloja jogurta. Stavite kalup u hladnjak na jedan sat da se sve stegne.
  4. Ukrašavanje:
    • Kad se mousse od limuna stegne, ukrasite ga otopljenom bijelom čokoladom.

Posluživanje:

  • Poslužite ohlađeno režući na komade. Za dodatnu svježinu, ukrasite listićima mente ili koricom limuna.

Uživajte u ovom laganom i osvježavajućem desertu koji će sigurno impresionirati vaše goste!

Preporučujemo