Ove ukusne poslastice su toliko primamljive da ih možete pripremati nekoliko puta tjedno, a najbolje od svega je to što nije potrebno paliti pećnicu! Ako vam treba brzinski desert bez previše truda, ovaj recept je pravi odgovor. U samo 5 minuta pripreme i malo vremena u hladnjaku, dobit ćete savršene slatkiše bez pečenja koji će zadovoljiti sve sladokusce.

Sastojci:

  • 350 grama keksa (mljevenih ili zdrobljenih)
  • 85 grama mljevenog kikirikija
  • 85 grama šećera
  • 180 ml slatkog vrhnja
  • 1 vrećica vanilin šećera (10 grama, po želji)
  • 45 grama kakao praha
  • 110 grama maslaca

Za glazuru:

  • 90 grama mliječne čokolade
  • 30 grama crne čokolade
  • 30 grama biljnog ulja
  • 70 grama mljevenog kikirikija

Priprema:

  1. Drobljenje keksa: Započnite tako da zdrobite kekse rukama ili pomoću miksera. Cilj je dobiti fine mrvice, ali i poneki veći komadić za teksturu.
  2. Dodavanje kikirikija: U zdrobljene kekse dodajte mljeveni kikiriki i dobro promiješajte.
  3. Izrada čokoladne smjese: U loncu pomiješajte šećer i kakao prah, dobro ih sjedinite. Postepeno dodajte slatko vrhnje, neprestano miješajući, kako biste dobili baršunastu smjesu. Zagrijavajte na srednjoj vatri dok se smjesa ne zgusne.
  4. Dodavanje maslaca i vanilin šećera: U čokoladnu smjesu dodajte maslac i vanilin šećer. Miješajte dok se potpuno ne otopi i dok ne dobijete glatku, homogenu smjesu.
  5. Spajanje sastojaka: Čokoladnu smjesu pomiješajte s mješavinom keksa i kikirikija. Dobro promiješajte dok svi sastojci ne budu ravnomjerno sjedinjeni. Smjesa treba biti gusta i kompaktna.
  6. Oblikovanje deserta: Oblikujte smjesu u okrugle oblike ili ih utisnite u silikonske kalupe po želji. Ako koristite kalupe, pobrinite se da dobro pritisnete smjesu kako biste spriječili nastanak praznih prostora.
  7. Hlađenje: Stavite desert u hladnjak na otprilike jedan sat kako bi se stvrdnuo i postao spreman za posluživanje.

Priprema glazure:

  1. Izrada glazure: Otopite mliječnu čokoladu i crnu čokoladu zajedno s biljnim uljem. Dodajte nasjeckani kikiriki u smjesu i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.
  2. Prelijevanje deserta: Nakon što je desert dovoljno ohlađen, izvadite ga iz kalupa i prelijte ga pripremljenom glazurom. Po želji, možete dodati još malo mljevenog kikirikija na vrh za ukras.

Zaključak:

Ove slastice bez pečenja savršene su za sve koji traže brzi i jednostavni desert. S minimalnim sastojcima i kratkim vremenom pripreme, ovi slatki zalogaji pružit će vam pravo zadovoljstvo u svakom zalogaju. Nema potrebe za pečenjem, a rezultat je neodoljiva kombinacija čokolade, keksa i kikirikija. Uživajte u ovom desertu nekoliko puta tjedno, jer je jednostavno previše dobar da biste ga pripremili samo jednom!

Preporučujemo