Paradajz paprika u teglici najukusnija je zimnica, a spravljaju je na tradicionalan način stariji mještani.

POTREBNI SASTOJCI SU SLJEDEĆI:

  • Osnovne komponente su 6-8 kg rajčice i paprike. Za proces namakanja koristite 4 litre vode zajedno s 1 litrom octa koji sadrži 4% octene kiseline. Za ovaj recept uzmite 250 grama šećera, 250 grama soli, 5 decilitara ulja i vrećicu papra u zrnu. Nadalje, dodajte nasjeckani češnjak i svježi peršin po želji.

Kako se priprema paradajz paprika?

Paprikama nožem odrežite peteljke, dobro ih isperite, pustite da se ocijede, a zatim čačkalicom napravite nekoliko rupa.

Započnite punjenjem zdjele vodom. Zatim umiješajte ocat, ulje, šećer, sol i papar i stavite na vatru da se kuha. Kada smjesa zavrije, pospite dovoljno paprike da prekrije površinu jela, pustite da se paprike krčkaju dok voda ne prokuha 2-3 puta. Šupičastom žlicom izvadite paprike i premjestite ih u posebnu posudu. Sljedeću šaržu paprika odmah stavite u kipuću vodu i dok se lagano zapeče, složite prvi set paprika koje ste izvadili u staklenke, lagano ih pritiskajući da se zalijepe. Na kraju svaki sloj pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom.

Počnite s punjenjem 2-3 staklenke, zatim pritisnite paprike pomoću plastične rešetke prije nego što u staklenke uspite vruću sol, odmah ih zatvorite metalnim čepom. Bitno je osigurati da paprike budu potopljene u vruću tekućinu u kojoj se kuhaju i odmah zatvoriti staklenke. Nastavite ovu metodu za sve paprike. Na kraju staklenke pokriti stolnjakom i ostaviti da se ohlade.

Da biste bili sigurni da su poklopci dobro zatvorili staklenke, posložite staklenke na lim za pečenje i zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva. Staklenke držite u pećnici sat vremena, zatim isključite pećnicu i ostavite da se staklenke u njoj ohlade. Ova metoda se naziva pasterizacija.

BONUS:

POHANE PALAČINKE…FANTASTIČNA OPCIJA ZA UKUsan I BRZ DORUČAK.

POTREBNE KOMPONENTE:

  • Za nadjev prikupite sljedeće sastojke: 1/2 kg šunke za pizzu, 30 dag gauda sira i 1 čašu plavog kiselog vrhnja. Osim toga, pobrinite se da imate 3 jaja spremna za postupak pohanja. sol Na svakih 15 dag finog brašna preporučuje se oko 20-30 dag krušnih mrvica.

KOJI JE NAČIN PRAVLJENJA POHANIH PALAČINKI?

Slobodno se poslužite vlastitim receptom za pripremu tijesta za palačinke. Moja tipična mješavina uključuje jaja, mlijeko, mineralnu vodu, sol, šećer i brašno po potrebi. Nakon što su palačinke pečene i ohlađene, u sredinu stavite šnitu šunke.

Zatim na vrh nanesite žličicu kiselog vrhnja i stavite veliki komad sira. Otkrila sam da korištenje kriške sira iste širine kao palačinka pojednostavljuje proces motanja, dok deblja kriška povećava sočnost. Kada ga prerežete, sir se glatko odvaja bez da preopterećuje palačinku. (Pretanka kriška sira otopit će se i postati nevidljiva, što će dovesti do suhe palačinke.)

Kako bi nadjev ostao siguran tijekom pečenja i izbjegli korištenje čačkalica, počinjemo tako da zavrnemo krajeve sa strane prije nego ga smotamo. Za opciju brzog obroka, samo zamrznite palačinke i grabite ih po potrebi. Posložite palačinke na lim za pečenje posipan krušnim mrvicama, a zatim ih prekrijte plastičnom folijom prije nego što ih stavite u zamrzivač.

Nakon nekoliko sati smrznute palačinke stavite u vrećicu i vratite u zamrzivač. Ova metoda omogućuje jednostavan pristup kad god poželite, a istovremeno štedi prostor. Za besprijekoran zlatnosmeđi vanjski sloj bez pretjeranog tamnjenja, lagano pržite slatke poslastice u vrućem ulju. Trajanje pečenja treba biti minimalno, tek toliko da se sir koji kaplje rastopi iznutra i da palačinke dobiju divnu hrskavu pohanu koricu.

Uparite ove divne grickalice sa salatom, tartar umakom, kečapom ili majonezom kako biste poboljšali svoje iskustvo objedovanja.

Preporučujemo