U ovom vodiču ćemo vam pokazati kako da napravite savršenu masku za lice bez odlaska u salon ili kupovine skupih, hemikalijskih proizvoda.
Ova prirodna maska čisti pore i smanjuje pojavu akni, bora i ožiljaka. Probajte jer nećete biti razočarani.
Potrebni sastojci
4 kašike sode bikarbone
1 kašika meda
2 kašike vode
Pripremite masku za lice
Stavite sodu bikarbonu i med u čistu posudu. Dobro promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte vodu i ponovo promiješajte. Dobijenu masku nanesite na lice, izbjegavajući područje oko očiju i usta.
Primjena maske za lice
Ostavite masku da djeluje 10-15 minuta. Isperite toplom vodom. Osušite lice pamučnim peškirom.
Ovaj tretman možete raditi jednom dnevno nekoliko dana i primijetiti primjetna poboljšanja. Vaša koža će biti čišća, urednija i ljepša.
Upotreba sastojaka
Soda bikarbona: djeluje kao antiseptik, čisti pore i uklanja mrtve stanice kože.
Med: hrani kožu, ima protuupalna svojstva i pomaže u smanjenju akni i bora.
Upotrebom ove jednostavne, ali efikasne maske za lice, možete postići zdraviju, ljepšu kožu bez potrebe za skupim tretmanima i proizvodima koji mogu sadržavati štetne kemikalije. Redovna upotreba ove prirodne maske za lice pomoći će vam da postignete željene rezultate i poboljšate stanje vaše kože na prirodan način.
ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje
Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.
Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.
10 pravila za dugovečnost japanskog doktora: Ako želite da doživite duboku starost, uradite ovo