Najbolji način da se brinete o svojim stopalima nije samo briga o noktima; Ne zaboravite turpijati pete i s vremena na vrijeme ukloniti mrtvu kožu!

Da, pedikira uvijek ima, a ako vam se ne da, možete je napraviti kod kuće. Jabukovo sirće može pomoći kod mnogih problema sa stopalima.


Široko se koristi u narodnoj medicini, sadrži octenu kiselinu koja ima snažno antibakterijsko djelovanje, niti jedna kuhinja nije potpuna bez hrane. Jabukovo sirće je efikasno protiv kurjih očiju. Uzmite vatu, dobro je natopite jabukovim sirćetom i stavite na obolelo mesto.
Koristite zavoje, traku ili čak čvršće čarape da držite vatu na mjestu kako biste osigurali da se ne skida preko noći. Ovaj tretman izvodite više od jednom sedmično, i što više puta, sve dok vaša koža ne bude dovoljno mekana i dok ćete otkriti da je uklanjanje viška mrtve kože sada mnogo lakše.

U lavor sipajte jednake dijelove tople vode i jabukovog sirćeta, što znači da je odnos vode i sirćeta 1:1. Stavite stopala u smjesu i ostavite pola sata. Obavezno potpuno osušite stopala nakon što ih izvadite iz lavaboa. Ovaj postupak treba izvoditi svakodnevno, ali ne više od 3 puta dnevno.

U posudi pomiješajte jednake dijelove tople vode i jabukovog sirćeta, odnosno u omjeru jedan prema jedan. Potopite stopala i ostavite ih pola sata. Ne zaboravite da temeljno osušite stopala nakon što izađete iz kade. Radite to svaki dan, ali ne više od 3 puta dnevno.

ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.

Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.

10 pravila za dugovečnost japanskog doktora: Ako želite da doživite duboku starost, uradite ovo

Preporučujemo