Pozdrav, draga moja publiko! Danas vam s oduševljenjem predstavljam izvrsnu i besprijekornu formulu za griz halvu. Pedantno smo osmislili veličanstveni recept za halvu koja se može pohvaliti nevjerojatno glatkom i luksuznom konzistencijom.
Ako tražite praktičnu i ukusnu poslasticu koju ćete ponuditi svojim gostima, bilo da je to tijekom opuštajuće pauze za čaj ili kao divan desert nakon zadovoljavajućeg obroka, ovaj recept za halvu je upravo ono što vam treba. Istražimo jednostavne korake za stvaranje ove slatke griz halve i pogledajmo koji su neophodni sastojci potrebni.
Čaša kapaciteta 200 mililitara za vodu.

Za pripremu ovog recepta trebat će vam sljedeći sastojci: 1 šalica griza, 1 šalica šećera, 1 šalica vode i 75 g krute masti.

Za početak procesa pripreme, pomiješajte vodu i šećer u posudi prikladnoj za šerbet, miješajte dok se šećer potpuno ne otopi. Procedite tako da u odgovarajućoj posudi rastopite čvrsto ulje pa dodajte griz i popržite ga.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i neprestano miješajte dok ne dobijete zlatnosmeđu boju. Prethodno pripremljenu smjesu umiješajte u posudu i nastavite kuhati dok se smjesa ne zgusne. Kad je kuhano, poklopite jelo i ostavite da odstoji 20 minuta. Jelo slobodno ukrasite i prezentirajte na željeni način.

Preporučujemo