Napravili smo divan recept za lisnato i prhko tijesto koristeći razne sastojke. Ova će slatka poslastica zajamčeno izmamiti vaše okusne pupoljke i ostaviti vas blaženo nesvjesnima količine koju konzumirate. Ne propustite priliku iskusiti ovaj lako pripremljen recept za ručno valjano tijesto.
Istražimo sada zajedno proces izrade ovog ukusnog recepta za ručno valjano prhko tijesto sa samo tri sastojka, kao i potrebne sastojke za njegovu izradu.

Za pripremu ovog recepta trebat će vam sljedeći sastojci: dvije čaše vode, dva jaja (ostavite jedno žumanjak za preljev), jedna žličica soli i otprilike 5,5 šalica brašna.
Punjenje:
Količina od 125 grama maslaca ili margarina.

Stavite početni dio tijesta na radnu površinu, obilno ga pospite brašnom i nastavite da povećavate njegove dimenzije što je više moguće pomoću valjka za tijesto. Zatim nanesite sloj maslaca i ravnomjerno ga rasporedite po površini.
Premažite uljem i savijte rubove. Zatim ga još jednom presavijte s dva ruba premažući uljem da dobijete četvrtasti oblik. Nakon toga pokrijte smjesu i ostavite da odstoji sat vremena u hladnjaku.
Po isteku određenog vremenskog okvira, sljedeći dio se izvlači i spljošti pomoću valjka. Koristeći alat za rezanje, tijesto se zatim dijeli na jednolične oblike prije nego što se nastavi s ugradnjom željenog nadjeva. Na kraju, rubovi su spojeni i pomno oblikovani.

Formirana peciva slažite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Kistom ih premažite razmućenim žumanjcima.
Za one koji se odvaže i pokušaju, neka vam se sreća nasmiješi dok smjesu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva.

Preporučujemo