Smanjena razina hemoglobina u krvi može uzrokovati anemiju, što značajno smanjuje sposobnost krvi da prenosi kisik.
U narodnoj medicini postoji mnogo recepata koji mogu pomoći u povećanju hemoglobina, a jedan od njih je i ova vitaminska bomba, kako je opisano u “Narodnoj medicini”.
Ovaj ljekoviti eliksir ne samo da povećava nivo hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca, već i poboljšava cjelokupno stanje krvi.
Sastojci za pripremu vitaminskih bombi:
20 ml meda
200 g oraha
200 g grožđica
200 ml soka od šargarepe
20 ml soka od cvekle
2 limuna
pripremiti:
Limun operite, prepolovite i uklonite sjemenke. Ako su limuni tretirani pesticidima, ogulite ih. Limune sameljite sa korom i stavite u staklenu teglu od jednog litra.
U smjesu dodajte med, sok od cvekle i sok od šargarepe i dobro promiješajte.
Dodajte nasjeckane ili mljevene orahe i grožđice. Ponovo sve dobro izmešati.
Prebacite smesu u staklenu teglu i čuvajte u frižideru.
kako koristiti:
Uzimajte po jednu supenu kašiku mešavine tri puta dnevno pre jela.
Nema poznatih nuspojava osim mogućeg povećanja energije.
Nakon jedne do dvije sedmice redovnog uzimanja, preporučuje se provjera broja krvnih zrnaca kako bi se osigurale pozitivne promjene.
Uživajte u ovoj ukusnoj i zdravoj mješavini koja može dramatično poboljšati vaše zdravlje i krvnu sliku!
ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje
Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.
Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.
10 pravila za dugovečnost japanskog doktora: Ako želite da doživite duboku starost, uradite ovo