Moja majka je već nekoliko dana u krevetu, tvrdeći da nije dobrog zdravlja i da joj bubrezi ne osjećaju dobro. Kao da je sumnjao da nešto nije u redu s njima.

Danas sam se ranije vratila sa fakulteta, i čim sam ušla u kuću, čula sam kako se moji roditelji svađaju.
Ostale su mi njene riječi jer sam danima lagao svoju djecu, pretvarajući se da imam povredu bubrega. Nisam se mogla natjerati da im priznam da me je njihov otac prisilio na abortus jer je insistirao da nemam više od dvoje djece i smatrao je da je neprikladno da dijete plače u ovoj fazi života.

Kroz suze i jecaje uspjela je svega da se prisjeti. Izdavao je prijeteća upozorenja, prijeteći da će je izbaciti i ostaviti ništa ako se usudi da progovori. Srce mi se stisnulo dok sam bolno sišla niz stepenice i konačno izašla iz kuće. Konačno sam stigao do glavne ceste.

Bio sam lošeg zdravlja i duboko sam zbunjen čovjekom koji je tvrdio da je moj “otac”. Bolni plač i riječi moje majke stalno su se zadržavali u mojim mislima. Kada bi moj brat saznao istinu, on bi nesumnjivo uzvratio jer je njihov odnos već bio zategnut zbog zajedničkog oca. Ova situacija je bila veliki izazov za mene i veoma neodoljiv.

ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.

Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.

10 pravila za dugovečnost japanskog doktora: Ako želite da doživite duboku starost, uradite ovo

Preporučujemo