Mnogi od nas se bore s aknama i često koriste skupe proizvode koji su puni štetnih tvari i kemikalija. Takvi proizvodi često ne samo da ne pomažu, već mogu čak i pogoršati stanje kože.

Umjesto toga, najbolje je isprobati prirodne preparate koji su jednako efikasni i sigurniji za vašu kožu. Evo jednostavnog recepta za prirodnu kremu koja će vašu kožu učiniti čišćom i ljepšom.

Potrebni sastojci

1 kašičica limunovog soka
1 kašičica meda
1 kašičica muškatnog oraščića u prahu
1 kašika cimeta u prahu

pripremiti:
Pomiješajte sve sastojke u posudi dok ne dobijete homogenu smjesu. Dobijenu kremu nanesite na lice. Pazite da izbjegavate područje oko očiju i usta. Ostavite kremu da odstoji 10 minuta. Ako osjetite lagano peckanje, maska ​​djeluje. Ovaj osećaj pečenja će brzo nestati.

Upotreba sastojaka

Limunov sok: Antiseptik i posvjetljuje kožu.
Med: Vlaži i umiruje kožu i ima antibakterijska svojstva.
Muškatni oraščić: pomaže u smanjenju upale i crvenila.
Cimet: poboljšava cirkulaciju i ima antibakterijska svojstva.
Ova prirodna krema se lako priprema i može značajno poboljšati izgled i zdravlje vaše kože. Redovnom upotrebom, koža će postati čistija i ljepša bez štetnih kemikalija koje se obično nalaze u komercijalnim proizvodima. Isprobajte ovu prirodnu formulu i uživajte u zdravijoj koži.

ŠTA JE NAJBOLJE DA JEDETE ZA VEČERU? Nutricionistkinja Marija nam otkiva dve ključne stvari za dobro varenje

Nutricionista Marija Milanović otkriva šta voli da jede za večeru. Njen savet je jednostavan, brz za pripremu i veoma zdrav jer je večera poslednji obrok u danu, pa nije uvek lako napraviti pravi izbor i izabrati hranu sa manje kalorija. Osjećaj sitosti cijelu noć do doručka sljedećeg dana. Nutricionistica Marija Milanović na našem portalu ističe da je pored izbora namirnica izuzetno važno i vreme jela: „Da biste omogućili bolju probavu hrane i dali osećaj opuštenosti u stomaku, najbolje je najkasnije do prije spavanja 2 sata za večeru “Prvo pripremite piletinu, začinite i ispecite po želji, a zatim narežite na komade. Salatu operite i nasjeckajte po potrebi ili je kupite unaprijed narezanu ako nemate vremena. Dodajte malo cherry paradajza (možete ih prepoloviti ili na četvrtine ako želite). Dodajte narezanu piletinu sa roštilja, dodajte maslinovo ulje, limun i grčki jogurt, te željene začine.

Ovo je praktična večera za koju je potrebno oko 20 minuta da se pripremi i koju možete ponijeti sa sobom gdje god da krenete. Nutricionisti nude još jedno rješenje: „Osim ove varijante možete izabrati i svježi sir sa salatom i sjemenkama, te bijelu ribu sa grilovanim povrćem (bakalar, pastrmka, brancin, orade). Isprobajte neki od njenih prijedloga za ukusnu i izdašnu večeru.

10 pravila za dugovečnost japanskog doktora: Ako želite da doživite duboku starost, uradite ovo

Preporučujemo