Prikupite potrebne sastojke za pripremu kockica krumpira i sira:

Tri krumpira, četiri žlice kukuruznog škroba, 100 grama (3,5 oz) naribanog sira mozzarella, sol i crni papar po vašem ukusu, zajedno s nasjeckanim peršinom i maslinovim uljem.

Za pripremu umaka trebat će vam sljedeći sastojci:

Za ovaj ukusan umak pomiješajte tri žlice kiselog vrhnja, jednu žlicu kečapa, jednu žlicu soja umaka, jednu žlicu Worcestershire umaka, jednu žličicu paprike i jednu žlicu majoneze.

Kako se rade kocke krumpira i sira?

Veću ribu naribati zajedno s krumpirom. Kako biste uklonili višak škroba, naribani krumpir kratko potopite u hladnu vodu. Kada ste gotovi, čistim kuhinjskim ubrusom ocijedite krumpire i nježno ih stisnite kako biste izvukli preostalu vlagu.

Potrebni sastojci za blendanje:

U velikoj zdjeli pomiješajte naribani krumpir, kukuruzni škrob, nasjeckani peršin, naribani sir mozzarella, sol i crni papar. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne ujednače.

Počnite zagrijavanjem značajne količine maslinovog ulja u velikoj tavi postavljenoj na srednje jaku temperaturu za pripremu kockica krumpira. Zatim uzmite malu količinu smjese krumpira i izravnajte je da dobijete kvadrat ili pljeskavicu debljine otprilike 1/2 inča.

Prženje:

Lagano dodajte kockice krumpira u vruće ulje, pazeći da su ravnomjerno raspoređene. Kako biste izbjegli prenatrpanost posude, pržite kocke u odvojenim serijama. Pripremite hranu tako da je pečete oko 3 do 4 minute sa svake strane ili dok ne dobije ukusnu zlatnosmeđu boju i postane prekrasno hrskava.

odvod:

Kad su pečene, premjestite pržene kockice krumpira iz tave na tanjur obložen papirnatim ručnicima da upiju višak ulja.

Poslužiti:

Uživajte u prekrasnoj mješavini hrskavih ploški krumpira i gnjecavog sira, posluženih toplih i u kombinaciji s umakom po vašoj želji.

BONUS:

Ovaj recept za kolač sa šalicom kave idealan je za goste iznenađenja, jer vam omogućuje brzu pripremu divnog deserta u samo pet minuta.

  • Sakupite ove sastojke za pripremu kolača: 4 žlice šećera, 4 žlice brašna, 1/2 žličice praška za pecivo, 2 žlice kakaa, 1 jaje, 3 žlice mlijeka, 3 žlice ulja i 1 šalicu čaja.

Kako se netko može pripremiti za to?

U šalici pomiješajte brašno, šećer, kakao prah i prašak za pecivo, pazeći da budu ravnomjerno izmiješani. Zatim u tu smjesu umiješajte jaja i ponovno dobro promiješajte. Temeljito pomiješajte ulje i mlijeko, pazeći da nema grudica. Zatim stavite šalicu u mikrovalnu pećnicu i podesite postavke na 4 minute na 850 vata.

Izvanrednih 1000 vata troši se u samo tri minute. Nakon što mikrovalna pećnica završi svoj ciklus zagrijavanja, nježno izvadite šalicu jer će biti vrlo vruća. Pustite da se ohladi nekoliko minuta prije dodavanja nadjeva, sladoleda, preljeva, pekmeza ili ga odmah poslužite.

POSLUŽITI:

Planiram eksperimentirati s raznim kombinacijama, uključujući kokos, grožđice ili komadiće čokolade, jer vjerujem da imaju dobre šanse za uspjeh.

Preporučujemo