Da li ste se ikada osećali neprijatno zbog svog ličnog mirisa? Loš tjelesni miris može uzrokovati nelagodu. Dok naš genetski sastav igra veliku ulogu u oblikovanju naše olfaktorne osjetljivosti, supstance koje konzumiramo također mogu utjecati ili poboljšati naš njuh.
Postoje različite razlike koje treba uzeti u obzir prilikom testiranja jogurta i mlijeka. Značajna razlika je u tome što jogurt sadrži aktivne kulture, koje efikasno smanjuju prisustvo sulfitnih spojeva koji uzrokuju neugodne mirise. Osim toga, unos vitamina D u jogurt pomaže u borbi protiv oralnih bakterija, čime se smanjuje pojava neugodnog zadaha.
Nasuprot tome, mlijeko sadrži holin, supstancu koja može doprinijeti neugodnom mirisu tijela. Nakon detaljnijeg pregleda, očigledno je da postoje značajne razlike između biljnog čaja i kafe. Čini se da je biljni čaj odličan izbor zbog bogatog sadržaja antioksidansa.
Kao rezultat, tijelo može efikasnije eliminirati toksine, značajno poboljšavajući miris tijela.
Suprotno tome, ispijanje kafe ili bilo kojeg kofeinskog napitka zapravo može uzrokovati tjelesni miris. Pažljivijim pregledom vidljivo je da jabuke i karfiol pokazuju različite kvalitete. Jabuke su poznate po svojim detoksikacijskim svojstvima, što ih čini veoma efikasnim u borbi protiv lošeg zadaha. Umjesto toga, brokula sadrži holin, spoj sličan vitaminima B koji može uzrokovati tjelesni miris.
Živopisni narandžasti tonovi kombinuju se sa tamnim tonovima bundeve za zadivljujući kontrast. Nevjerovatna aroma citrusnog voća poznata je po svojoj izuzetnoj sposobnosti da upija mirise, što olakšava začinjanje vaše igre mirisa. Bundeve, s druge strane, sadrže velike količine holina, koji se u tijelu pretvara u trimetilamin. Ako se u tijelu nakupi previše trimetilamina, to može uzrokovati neprijatan tjelesni miris.
Jedinstvena kombinacija češnjaka i luka poznata je po svojim snažnim i aromatičnim svojstvima, što rezultira jedinstvenim okusom koji je u kontrastu s predivnom mješavinom kardamoma i cimeta. Ova dva začina ne samo da poboljšavaju ukus jela, već ostavljaju ugodnu i dugotrajnu aromu, čime doprinose ukupnoj privlačnosti jela. No, važno je napomenuti da bijeli luk i luk sadrže spojeve sumpora koji se obrađuju i izlučuju kroz pore tijela, uzrokujući neprijatan miris tijela.
Prebacivanjem fokusa na celer i šparoge, jasno je da imaju značajne razlike. Konzumiranje celera može stimulirati oslobađanje feromona u tijelu, što može povećati vašu privlačnost prema suprotnom spolu. Nasuprot tome, razlaganje spatina u šparogama može dovesti do stvaranja jedinjenja sumpora, što može dovesti do neprijatnog tjelesnog mirisa.