Sastojci:
Za izradu savijače potrebna je glavica crvenog luka srednje veličine i 500 g kore.
Tu je količina od 500 grama željenog mesa uz koje idu tri krumpira srednje veličine.
Kako biste poboljšali okus, jednostavno dodajte željenu količinu začina, soli, povrća i papra.
Zavoj:
Ukupan broj jaja je tri. Jedna kap DC ulja.
Jedna porcija čvrstog jogurta. Par boca mineralne vode iz Washingtona, D.C.
Jednu žličicu soli.


priprema:
Za početak sitno nasjeckajte luk i kratko ga popirjajte na malo ulja. Zatim pomiješajte brašno s lukom i začinite solju i paprom po želji. Ostavite smjesu da se kuha još jednu minutu. Dok se meso peče ogulite krumpir i narežite ga na veće komade. Rendani krompir sjediniti sa mesom i lukom, po želji još začiniti. Neka se smjesa malo ohladi. Pripremite pleh veličine 35×25 tako da ga malo premažete uljem, pa po dnu ravnomerno rasporedite složenu koru. Koru premazati još jednim slojem ulja i na to staviti drugu koru preklopivši je na pola. Ovaj postupak ponoviti sa preostalim korama, paziti da zadnje dvije kore ostanu nefilovane. Između svakog sloja kora mazati fil dok se potpuno ne iskoristi.
Nakon što je pita potpuno pečena, nastavite je rezati na željene dijelove i velikodušno pokapati pomno izrađenim umakom po vrhu. Koristite nož kako biste delikatno podijelili slojeve, dajući piti dovoljno mogućnosti da upije slasnu bit zaljeva.
zaljev:
U posudi pomiješajte ulje, jogurt, mineralnu vodu, sol i jaja. Ostavite smjesu da odstoji pola sata kako bi se sastojci potpuno sjedinili. Zatim smjesu prebacite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite dok ne dobijete željenu zlatnu boju. Kada je pečena, ostavite pitu da se ohladi otprilike 15 minuta prije nego je poslužite uz salatu po izboru.

Preporučujemo