Danas želim s vama podijeliti recept za ukusnu karamel trokutastu tortu. Ovaj divan desert će osvježiti vaš stol na raznim prigodama i događanjima. Stoga, svakako isprobajte ovaj recept, jer je jednostavan za pripremu i ima savršenu teksturu.

Sada ćemo pogledati kako napraviti ovu ukusnu tortu s karamelnim trokutom i koji su nam sastojci potrebni.

Sastojci za Karamelnu Trokutastu Tortu:

Za biskvit:
– 6 jaja
– 1,5 šalica šećera
– 1 šalica vode
– 2 šalice brašna
– 1 paket praška za pecivo
– 1 paket vanilin šećera

Za šerbet:
– 5 šalica mlijeka
– 1 šalica šećera
– 1 pakiranje kreme (200 ml)

Za karamel umak:
– 1,5 šalica šećera
– 2,5 šalice vode
– 1,5 žlice kukuruznog škroba

Za završni sloj:
– 1 paket svježeg vrhnja
– 1 šalica mlijeka

Kako napraviti Karamelnu Trokutastu Tortu:

1. Pjenasto umutite jaja i šećer, zatim dodajte šalicu vode i promiješajte. Dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer te miješajte mikserom.
2. Smjesu izlijte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 185°C oko 25-30 minuta. Pečenu tortu izvadite iz pećnice, ohladite, preokrenite i skinite papir za pečenje.
3. Za pripremu šerbeta, mlijeko, šećer i kremu stavite u odgovarajuću posudu i miješajte dok se šećer ne otopi. Smjesu stavite na ohlađeni biskvit.
4. Umutite kiselo vrhnje i hladno mlijeko, ostavljajući dvije žlice za ukrašavanje. Preostali šlag ravnomjerno rasporedite po torti i stavite je u hladnjak.
5. Za karamel umak, stavite šećer u lonac i pustite da se otopi na laganoj vatri. Kada šećer poprimi karamel boju, dodajte vodu. Kad se šećer otopi, pomiješajte vodu s kukuruznim škrobom i prelijte preko karamela. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne, zatim ohladite i ravnomjerno rasporedite po torti.
6. Umutite preostalo vrhnje s mlijekom, stavite u vrećicu za ukrašavanje i nacrtajte uredne linije po torti. Ohladite tortu u hladnjaku 2-3 sata prije rezanja. Ukrasite i poslužite po želji.

Uživajte u ovom ukusnom desertu koji će oduševiti vaše goste!

Preporučujemo