Doživite užitak uživanja u ukusnoj poslastici isprobavanjem recepta za napolitanke koje će zasigurno očarati vaše nepce. U nizu izvrsnih slastica, čokoladne napolitanke ističu se kao pravo remek-djelo, a uz pomoć ovog recepta možete ih kreirati bez napora i uz najveću udobnost.

Uz ovaj recept možete bez napora napraviti čokoladne napolitanke, koje su nedvojbeno jedan od vizualno najatraktivnijih deserata.

Oblatne, klasična torta od pristupačnih namirnica, obožavaju se u cijelom svijetu. U Jugoslaviji je svaka domaćica imala svoj jedinstveni recept za oblatne. Preporučamo da isprobate čokoladnu varijantu jer je to univerzalno omiljen okus. Ovaj recept je temeljito ispitan i zajamčeno je uspješan. Napolitanke su slatka poslastica prikladna za svaku priliku, bilo da se radi o proslavi, novoj godini, Božiću ili običnom danu. Prepustite se i uživajte u predivnom okusu ovih napolitanki.

Sastojci:

Za slatku seriju čokoladnih napolitanki skupite 5 jaja, 250 g šećera, 200 g čokolade za kuhanje i 250 g maslaca.

Započnite miješanjem jaja i šećera, a zatim kuhajte smjesu na pari. Spremnost nadjeva možete odrediti prolaskom kroz vagu i promatranjem oznake na dnu. Nakon što je skinete sa štednjaka, umiješajte čokoladu i miješajte dok se potpuno ne sjedini. U fil postepeno dodavati maslac sobne temperature muteći mikserom. Nadjev rasporedite po oblatnama, zatim ih zamotajte u celofan i na vrh stavite uteg. Ostavite oblatne da se stvrdnu na hladnom. Na kraju rezati oblatne ukrašene čokoladom i poslužiti.

Preporučujemo