Za ovaj recept potrebni su sljedeći sastojci:

Za ovaj recept su vam potrebna 2 jaja, 200 ml jogurta, 160 ml ulja, 1 čaša šećera, 2 čaše brašna, 2 vanilin šećera, 1 prašak za pecivo, 100 g čokolade za kuhanje i 300 g suspenzije.

Kakav je proces izrade muffina s višnjama?

Prije nego što u smjesu umiješate jogurt i ulje, pomiješajte šećer, vanilin šećer i umućena jaja. Nakon što je smjesa dobro umućena, potrebno ju je sjediniti sa smjesom od brašna i praška za pecivo. Kako biste osigurali pravilnu integraciju, marljivo narežite čokoladu za kuhanje na sitne kockice i nježno je umiješajte u smjesu, po mogućnosti mikserom.

Nakon što ocijedite i dvije trećine grožđica pospete sa žlicom šećera, ostavite ih sa strane i umiješajte u smjesu. Dok ulijevate smjesu u kalupe, nema potrebe stavljati košarice unutar silikonskih kalupa; ali predlažem da za teflonske koristite papir za pečenje.

Prije nego što muffine stavim u pećnicu, svaki od njih pažljivo posipam odabranim preljevima kako bih im dao dodatni ukrasni štih. Ostavite muffine da se peku na temperaturi od 200 C oko 20 minuta.

Kako bih zadovoljila osobni ukus, često se odlučim ukrasiti ga slatkim premazom od otopljene mliječne čokolade s lješnjacima, jer je to preferirani izbor mojih dragih osoba.

BONUS:

Kombinacija jajeta i tikvice rezultirala je najukusnijom tikvicom koju sam ikada probala! Pripremite se za ukusan recept koji će vas voditi u stvaranju izvrsnih muffina od tikvica.

Prepustite se divnom i hranjivom užitku muffina s tikvicama, slatke poslastice prikladne za bilo koji trenutak tijekom dana. Prepuni nutritivne vrijednosti svježe ubranih tikvica i mrkve, ovi muffini nude izuzetan spoj okusa i zdravlja.

Bilo da ste iskusni pekar ili početnik u kuhinji, ovaj jednostavan recept bez napora će vas voditi u stvaranju preslatkih muffina od tikvica koji su idealni za brzi doručak, hranjiv međuobrok ili čak delikatan dodatak vašem večernjem obroku. Ovi muffini ne samo da su jednostavni za pripremu, već će zajamčeno ugoditi i publici.

UVOD:

Uz uključivanje hranjivog povrća poput tikvica i mrkve, svaki muffin od tikvica nudi skladnu mješavinu bitnih vitamina i minerala. Ovo posebno povrće bogato je dijetalnim vlaknima, vitaminom C, kalijem i beta-karotenom. Nadalje, korištenje maslinovog ulja doprinosi blagotvornoj količini mononezasićenih masti.

Za pripremu ovog jela potrebni su vam sljedeći sastojci: jedna glavica luka, maslinovo ulje za prženje, jedna mrkva, dvije tikvice, sol i crni papar po ukusu, tri žlice brašna, četiri žlice vode, jedno jaje i dvije žlice maslinovo ulje (ekstra za podmazivanje).

Način pripreme:

Kako biste osigurali optimalne uvjete pečenja, preporuča se zagrijati pećnicu na temperaturu od 180°C. Započnite s pripremom povrća: sitno narežite luk, naribajte mrkvu, a zatim nastavite s rezanjem tikvica na sitne kockice veličine zalogaja.

Za pripremu povrća zagrijte malu količinu maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Pirjajte sitno nasjeckani luk dok ne postane proziran. Stavite naribanu mrkvu i tikvice narezane na kockice u tavu, pazeći da su ravnomjerno premazane uljem. Pojačajte okuse posipanjem soli i crnog papra. Nastavite kuhati povrće, povremeno miješajući, dok ne postane mekano, što bi trebalo trajati otprilike 10 minuta.

Napravite smjesu tako da u posudi za miješanje pomiješate 3 žlice brašna i 4 žlice vode. Snažno miješajte smjesu dok ne dobijete glatku konzistenciju. U smjesu umiješajte jedno jaje, a zatim 2 žlice maslinovog ulja. Sve sastojke dobro sjediniti.

Kombinirajte: Umiješajte kuhano povrće u smjesu, pazeći da je ravnomjerno raspoređeno. Pripremite kalupe za muffine: Nanesite sloj maslinovog ulja na kalupe za muffine kako biste izbjegli bilo kakvo lijepljenje.

Ravnomjerno rasporedite smjesu po posudama za muffine, koristeći žlicu za punjenje svake posude i pazeći da je ravnomjerno raspoređena. mStavite muffine u pećnicu i pecite otprilike 15 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju i budu potpuno pečeni.

Ostavite muffine da se kratko ohlade u kalupu prije nego ih izvadite. Prepustite se toplim muffinima od tikvica prilikom posluživanja i uživajte u iskustvu. Uživajte u ovim preslatkim muffinima od tikvica, savršenim za slastan međuobrok ili lagan i zdrav obrok. Njihova jednostavnost pripreme, nutritivna vrijednost i neodoljiv okus čine ih pravim užitkom!

Za dodatni nalet okusa, razmislite o uključivanju svježeg začinskog bilja poput bosiljka ili majčine dušice u mješavinu kao pojačivača okusa Kako biste poboljšali okus, razmislite o tome da u tijesto prije pečenja ubacite pola šalice ribanog parmezana ili cheddar sira.

Evo nekoliko ideja kako uživati ​​u muffinima od tikvica: prepustite se njima kao zadovoljavajućem međuobroku ili ih uparite s osvježavajućom salatom za ugodan, lagani ručak. Osim toga, služe kao fantastičan prilog glavnim jelima poput piletine ili ribe na žaru, što ih čini savršenim prilogom za večeru.

Preporučujemo