Prepustite se osvježavajućem svijetu voća kroz ovaj jednostavan i pristupačan užitak izrađen od lokalnih poljoprivrednih proizvoda i mliječnih proizvoda. Ovaj slatki desert besprijekorno spaja prirodnu slatkoću zrelog voća sa sočnošću komponenti na bazi mlijeka, a sve je uklopljeno u slatki slatkiš kreiran s agar-agarom, biljnom alternativom želatini.
Za one koji traže brzu i zdravu zamjenu za desert, ova je opcija osmišljena kako bi pružila hranjivu alternativu koja se može pripremiti u samo nekoliko trenutaka.
Za ovaj recept potrebni su sljedeći sastojci:
Da biste pripremili ovo divno jelo, sakupite asortiman voća kao što su mandarine, kivi, drago kamenje, grejp, jabuka i banana, sve stručno oguljeno i bez koštice. Uz to, osigurajte da imate 8 grama agar-agara, 50 mililitara vode, 350 mililitara mlijeka, 200 grama kondenziranog mlijeka i 200 grama kiselog vrhnja ili jogurta.
Koji su koraci za pripremu ukusnog deserta iz regije Vicinia?
Započnite slaganjem kriški mandarine, kivija, kakija, grejpa, jabuke i banane kako biste pripremili voće. Možete ih staviti u pojedinačne posude ili ih pomiješati u velikoj zdjeli za posluživanje. Zatim prijeđimo na pripremu agar-agar smjese.
Pomiješajte agar-agar i 50 ml vode u maloj posudi i ostavite da odstoji otprilike 3-5 minuta. Neprekidno miješajte smjesu dok je zagrijavate na srednjoj vatri dok se agar-agar potpuno ne otopi. Nakon što se otopi, skinite s vatre.
U zasebnoj posudi pomiješajte mlijeko i kondenzirano mlijeko, lagano ih zagrijavajte dok se dobro ne izmiješaju. Pazite da smjesa ne zavrije. Nakon što se mlijeko zagrije, dodajte otopljenu mješavinu agar-agara miješajući je. Postignite potpuno sjedinjenje temeljitim miješanjem svih sastojaka.
Da biste dobili glatku teksturu, pomiješajte kiselo vrhnje ili jogurt s mliječnom smjesom. Maknite mliječnu smjesu s vatre i pobrinite se da je jogurt sobne temperature kako biste spriječili zgrušavanje. Kiselo vrhnje ili jogurt temeljito umiješajte u mliječnu smjesu dok ne dobijete kremastu i baršunastu konzistenciju.
Napravite ugodnu poslasticu kombinirajući mješavinu jogurta i mlijeka s raznim svježim voćem. Pustite desert da odstoji dok se ne počne stvrdnjavati, a zatim ga premjestite u hladnjak na najmanje 60 minuta da se potpuno stegne.
Poslužiti:
Kako biste u potpunosti okusili desert, preporučuje se poslužiti ga ohlađenog nakon što se stegne. Kako biste poboljšali njegov okus, možda biste trebali razmisliti o tome da dodate med ili mješavinu svježeg voća kao divan preljev. Dopustite mi da vam dam nekoliko prijedloga kako prezentirati i poslužiti baš ovaj kulinarski užitak.
Doživite čisti užitak spajanja sočnog voća s glatkim, sočnim mlijekom, savršenim načinom da svaki obrok završite s osvježavajućim prizvukom. Ova izvrsna mješavina jednako je prikladna za revitalizirajuću podnevnu poslasticu tijekom sunčanih dana. Svilenkasta tekstura i živahni voćni okusi pretvaraju ovu slasticu u apsolutni užitak koji osvaja pojedince svih generacija.