Redoslijed kojim dodajete ulje ili ocat u svoju šljunčanu salatu može se činiti trivijalnim, ali je zapravo vrlo važan. Koji bi trebao biti prvi? Ovo pitanje se često postavlja, a odgovor bi vas mogao iznenaditi. Redoslijed ovih sastojaka može uvelike utjecati na cjelokupni ukus i teksturu vaše salate. Stoga je ključno obratiti pažnju na redosljed kojim se dodaju.

- Šanse su da nikada niste razmišljali o ovom konkretnom pitanju. Međutim, njegova relevantnost za vaš život može biti zanemarljiva. Ako imate problema s razumijevanjem ove izjave, odvojite trenutak i razmislite o dodavanju ulja ili octa u svoju salatu od kupusa prije nego što nastavite. Uvođenje ove naredbe potpuno je promijenilo situaciju.
Nebojša Stamenović (poznat i kao Neša Travka) kaže da dodavanje soli pre ispiranja kupusa može dovesti do gubitka vrednih vitamina. To je zato što prvi korak može uzrokovati da zdrav kupus izgubi svoj nutritivni sadržaj.
“Objašnjava da je za očuvanje vitamina u kupusu važno prvo sipati ulje, a zatim sirće. To je zato što uljni zatvarač na mjestu rezanja kupusa sprječava gubitak važnih nutrijenata. Ovaj trik neće uspjeti ako se prvo doda sirće. To je razlog zašto se kupus ne može izgubiti.
Vrijedi napomenuti da je kupus vrlo korisna namirnica, slična salati, a mnogi ga vole. Neša Travka ima jedinstven talenat da svakodnevne obroke učini izvanrednim, a ni njegove salate nisu izuzetak. Zaista su izvanredni.
- Kupus narežite na tanke ploške.
Smeđi šećer je zaslađivač koji se obično koristi u kuvanju i pečenju. Napravljen je od mješavine bijelog šećera i melase i ima jedinstvenu smeđu boju i laganu aromu karamele. Smeđi šećer se često koristi u receptima za peciva, kao što su kolačići i kolači, te u umacima i marinadama za meso. Može se koristiti i kao sastojak u ovsenim pahuljicama, jogurtu i drugim jelima za doručak.
tako
kurkuma
će
senf
salata
Maslinovo ulje je ulje koje se dobija iz ploda maslinovog drveta. Osnova je mnogih mediteranskih jela i poznata je po brojnim zdravstvenim prednostima. Njegova svestranost nije ograničena samo na kuvanje, već se može koristiti i za njegu kože i kose.
BONUS TEKST
Dok vježbe za oči neće poboljšati vid kod osoba s očnim bolestima poput katarakte, miopije ili makularne degeneracije, one mogu ublažiti naprezanje očiju kod ljudi koji većinu dana provode ispred ekrana. Evo kako izvoditi ove vježbe. Čest problem među ljudima koji cijeli dan rade ispred kompjutera je digitalno naprezanje očiju.
Ovo stanje može uzrokovati: Suhe oči, vizualni umor i zamagljen vid Glavobolje. Efekti digitalnog naprezanja očiju mogu se ublažiti praktikovanjem nekih jednostavnih vježbi. Preusmjerite fokus Ovu vježbu treba raditi dok sjedite kako biste se mogli fokusirati. Postavite kažiprst nekoliko centimetara od očiju i fokusirajte se na oči. Postepeno odmičite prste od lica, zadržavajući fokus.
Odvojite trenutak da se zagledate u daljinu. Fokusirajte se na ispružene prste i postepeno ih vraćajte svojim očima. Pomjerite oči i fokusirajte se na udaljene objekte. Izvođenje vježbi fokusiranja može ublažiti naprezanje očiju.