Materijal potreban za izradu: 100 grama riže. jedan luk. Koristite dva češnja češnjaka. Preporuča se dodati 1-2 žlice slanine narezane na sitne komadiće. Glavica kiselog kupusa teška je oko jednog kilograma. Za najbolje rezultate preporuča se koristiti mješavinu od 500 g mljevenog mesa, po mogućnosti dobivenog s područja vrata. 2 žlice nasjeckanog peršinovog lišća.

  • Usamljeno jaje. Dovoljno je samo malo soli i papra. Sve što vam treba je žlica suhih začina. Sve što vam treba je prstohvat kajenskog papra. Recept zahtijeva lovorov list. Za one koji vole svinjetinu, slasne opcije uključuju slane kobasice ili suha rebarca. Potrebna vam je žlica paprike. Za koncentrat rajčice preporučena količina je 2 žlice. Sprej: Ograničeni kapacitet ulja.

Sarma je tradicionalno jelo Balkana i mnogih istočnoeuropskih zemalja koje se priprema od kiselog kupusa ili vinove loze punjene mljevenim mesom, rižom i začinima. Sarma se obično dugo kuha na laganoj vatri, što joj daje bogat okus. Obično se poslužuje za vrijeme praznika i obiteljskih okupljanja, a njegova priprema i recepti mogu varirati ovisno o regiji i tradiciji. Sarma je omiljena zimnica jer je izdašna i hranjiva.

  • Veličina zdjele je ogromna. Češnjak hren i žličica crvene paprike. Detalji će biti objavljeni nakon objave. Koje tehnike slavni kuhar koristi za pripremu ovog recepta? Napola počnite kuhati rižu i na malo ulja popržite luk. Kad luk porumeni dodajte nasjeckani češnjak. Stavite mljevenu junetinu u veliku zdjelu i pomiješajte s peršinom, rižom, jajima, soli, paprom, suhim začinima i prstohvatom kajenskog papra.

Kada se sve dobro izmiješa, dodajte prženi luk i provjerite da li su svi sastojci dobro promiješani. Za pripremu kiselog kupusa prvo odvojite listove i operite ih kako biste uklonili ljepljive komadiće. Zatim malo kupusa narežite na tanke trakice, kao rezance. Mesnu smjesu nadjevati u listove kelja i zarolati. Nastavite s ovim postupkom dok ne potrošite svo meso.

BONUS TEKST

Kristina Gagarkina često razmišlja o svojoj impulzivnoj odluci da se uda za turskog biznismena koji je sada u zatvoru, ostavljajući je da sama brine o svojih 22 djece. Porodica 26. avgust 2024. – 11:36 Autor: Vanja Mileković Kristina se udala za imućnog Turčina i rodila 22 djece. On je trenutno u zatvoru i ona se moli Bogu da što prije napusti ovaj svijet.

Romansa Christine i Galipa Ozturka počela je na odmoru prije više od pet godina. Kristina je u to vrijeme tek završila proceduru razvoda i odlučila otići na plažu da se opusti i ostavi kćerku na brigu porodici. Tokom tog bijega upoznala je milijardera Galipa Ozturka. Tajkun, koji je u svojim kasnim 50-im, proveo je više od decenije u Gruziji, gdje je izgradio uspješno poslovno carstvo koje je uključivalo nekoliko uspješnih hotela.

Kada je upoznao Christinu, već je bio oženjen ženom iz Kine, istih godina kao i Christina. Jedan otac Turčin, Kineskinja, imao je šestoro djece. Ali to ga nije spriječilo da napusti porodicu i potpuno se posveti svojoj mladoj novoj supruzi Christini. “Ozturk je primijetio da je upravo ona žena koju je tražio, pravi brušeni dijamant, i odmah je prepoznao čistoću njenog srca.

Kristina je rekla: “Čim smo se vjenčali, mužu sam izrazila želju za velikom porodicom, a zapravo za vlastitim rasadnikom. On je moje želje uzeo k srcu i dao mi veliku porodicu i svoj privatni vrtić. Samo mjesec dana nakon toga Njihov prvi susret, Cristina i Galip su se vjenčali, sa ciljem da imaju 105 djece.

Galip je preuzeo vođenje agencije, birajući surogat majke i osiguravajući da ispune sve potrebne uslove. Kristina je 2020. godine preko surogat majke rodila njihovog prvog sina, kao i biološko dijete. Zbog rastućih potreba porodice, porodica Ozturk uložila je oko 168.000 € u surogat majku i dodatnih 90.000 € u dadilju i domaćicu.

Od 2023. godine porodica turskog milijardera ima 22 djece, od kojih su sva inspirirana očevim fotografijama i slikama. Cristina priznaje da nosi više šešira u vrtiću, ne samo kao učiteljica, već i kao računovođa i supervizor, upravljajući plaćanjima dadilja, organiziranjem obroka, dogovaranjem vakcinacije i još mnogo toga.

Preporučujemo