Sastojci
Jedna porcija jogurta ima 200 ml, dok je procijenjenih 125 mililitara jednako jednoj čajnoj žličici ulja.
Za pripremu ovog jela preporučljivo je od ukupno tri jaja odvojiti dva žumanjka koja će se kasnije koristiti za premazivanje. Dodatno je potrebna jedna žlica kvasca.
Za postizanje željenog rezultata potrebno je dodati otprilike 4 do 4,5 šalice brašna, što odgovara jednoj žličici soli, prilikom punjenja smjese.
Količina bijelog sira je 200 grama.
Peršin
Količina maslaca je 150 grama.


Priprema
U zdjeli za miješanje dobro izmiješajte jogurt, ulje, jaje i kvasac. Postupno dodajte brašno i sol u smjesu, mijesite dok ne dobijete mekano tijesto. Ostavite tijesto da odstoji 40 minuta, pritom ga pokrijte.
Nakon što je tijesto prošlo proces dizanja, nastavite s izbacivanjem zarobljenog zraka prije nego što ga podijelite na četiri jednaka dijela. Upotrijebite valjak za tijesto da izravnate svaki pojedinačni komad tijesta, pazeći da obilato nanesete otopljeni maslac za premazivanje površine.
Nakon što su sve četiri komponente gotove, one se slažu jedna na drugu kako bi oblikovale pravokutni oblik. Tijesto zatim pokrijte i ostavite da odstoji u hladnjaku 30 minuta.
Oklagijom preoblikujte tijesto u pravokutni oblik. Podijelite ga na pola, zatim nanesite nadjev i dobro zarolajte.
Narežite rolice na komade široke otprilike dva prsta. Formirana peciva poredano slažite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Kistom nježno nanesite tanak sloj žumanjka na peciva.
Za one hrabre da pokušaju, jelo stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i ostavite da se zapeče. Neka sreća bude naklonjena hrabrima. Zelihin YouTube kanal, Slatki i slani recepti, predstavlja široku lepezu slatkih i primamljivih kulinarskih kreacija.

Preporučujemo