Pica od Tikvica i Zobenih Pahuljica
Potrebni Sastojci:
- 1 tikvica
- 4 žlice zobenih pahuljica
- 100 g naribanog sira (po želji)
- 2 umućena jaja
- Sol
- Papar
Kako Pripremiti Pica od Tikvica?
- Priprema Tikvica:
- Naribajte tikvicu i posolite je. Ostavite da stoji 10 minuta kako bi pustila višak tekućine.
- Čvrsto stisnite naribanu tikvicu kako biste uklonili višak vode.
- Priprema Smjese:
- U posudi pomiješajte ocijeđenu tikvicu, zobene pahuljice, naribani sir, umućena jaja i malo papra. Temeljito izmiješajte sastojke dok smjesa ne postane homogena.
- Pečenje:
- Zagrijte pećnicu na 180°C (360°F). Namastite posudu za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu.
- Pecite otprilike 20 minuta, ili dok vrh ne postane zlatno-smeđi, a smjesa se stvrdne.
Čokoladne Kuglice od Kikirikija
Potrebni Sastojci:
- 500 g keksa, drobljenog
- 120 g nasjeckanog kikirikija
- 60 g kakaa u prahu
- 100 g šećera
- 250 ml mlijeka
- 150 g maslaca
- Malo vanilina ili vanilin šećera
- 80 g crne čokolade
- 20 ml biljnog ulja
- 100 g mliječne čokolade
- 50 g nasjeckanog kikirikija (za ukras)
Kako Pripremiti Čokoladne Kuglice?
- Priprema Smjese:
- Izmrvite kekse u sitne mrvice i pomiješajte ih sa 120 g nasjeckanog kikirikija u velikoj posudi.
- Mješavina Kakaa:
- U šerpi pomiješajte šećer, kakao prah i mlijeko. Prokuhajte uz stalno miješanje dok se šećer i kakao ne rastvore.
- Kada smjesa proključa, smanjite vatru i kuhajte 2 minute.
- Sklonite s vatre, dodajte maslac i prstohvat vanilina, miješajući dok se maslac potpuno ne otopi i smjesa postane glatka. Ohladite na sobnu temperaturu.
- Formiranje Kuglica:
- Ohlađenu smjesu kakaa prelijte preko smjese keksa i kikirikija. Dobro izmiješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
- Podmažite ruke biljnim uljem kako biste spriječili lijepljenje. Od smjese oblikujte male loptice veličine oraha.
- Kuglice slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u hladnjak na 1 sat da se stegnu.
- Preljev od Čokolade:
- Tamnu i mliječnu čokoladu s biljnim uljem otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici, miješajući dok smjesa ne postane glatka.
- Umočite svaku kuglicu u otopljenu čokoladu, pazeći da bude potpuno obložena. Kuglice stavite natrag na lim obložen papirom za pečenje.
- Ukrašavanje i Hlađenje:
- Ukrasite preostalim nasjeckanim kikirikijem posutim po vrhu obloženih kuglica.
- Posudu stavite u hladnjak na 20 minuta da se čokolada stegne.
- Posluživanje:
- Kada se čokolada stegne, kuglice su spremne za posluživanje. Uživajte u ovim ukusnim poslasticama u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi.
Prijedlozi za Posluživanje:
- Pica od Tikvica i Zobenih Pahuljica: Ova pica je savršena za zdravi ručak ili laganu večeru. Možete je poslužiti uz svježu salatu.
- Čokoladne Kuglice: Idealne su za desert na zabavi ili kao brzi zalogaj uz kavu ili čaj.
Preporučujemo