Tako bi paprika trebala ispasti čvrsta, ukusna i malo ljuta. Ja ih režem na filete, ali možete ostaviti i cijele… SASTOJCI: 5 kg prave crvene sočne paprike, 5 šalica ulja, 2 šalice krupne soli, 2 šalice šećera, 1 šalica esencije, češnjak 2-3 glavice, 1/2 vrećice papar u zrnu, ljute papričice po ukusu.

Paprike dobro operite, očistite od peteljki i sjemenki i narežite u veću širu posudu. Prvo ih složite u slojeve i pospite malo soli, malo šećera, malo esencije i malo ulja. Zatim ostavite nekoliko sati (cijela paprika će trebati više vremena nego fileti). Paprike povremeno promiješajte da svaki put budu prekrivene smjesom. Evo kako će to izgledati nakon par sati.

BONUS TEKST:

Najteže je pala naša rolada od tikvica punjena šunkom i sirom! koji uvijek osvaja svačije srce, zdrav + ukusan 🍆💖🍴 Osjetite vrlo nježno slatke okuse ove rolade od tikvica punjene šunkom i sirom, bez obzira na doba dana za koje je prikladno.

Bezuvjetno djevičansko u svojoj jednostavnosti i svježini, zasigurno će osvojiti vaš ukus. Želite li mu dati vegetarijanski prizvuk, šunku svakako možete zamijeniti nekim drugim povrćem jer ovo jelo dopušta prilagodbu, a da pritom ne izgubi na okusu koji diže usne.

  • POTREBNI SASTOJCI:

Trebat će vam 3 srednje velike tikvice, 5 jaja, 5 žlica parmezana, sol, ekstra djevičansko maslinovo ulje, svježi peršin (nasjeckani), 250 g Philadelphia ili drugog krem ​​sira i 200 g kuhane šunke (ili bilo kojeg drugog povrća narezanog na sitne komadiće ili tanke kriške rajčice).

  • KAKO POSTUPITI S OVOM JEDNOSTAVNOM ROLADOM

Prije svega, zagrijte pećnicu na 200°C (392°F). Sada uzmite tikvice i dobro ih operite. Sada naribajte tikvice koristeći veće rupe na rebru. Nakon što ste naribali tikvice, pospite ih s malo soli i dobro promiješajte. Smjesu stavite u cjedilo kako biste ocijedili višak vlage. U ovom trenutku, pripremimo smjesu od jaja. U zdjeli umutite ukupno 5 jaja, pa umiješajte 5 žlica parmezana.

Dodajte nasjeckani peršin i dobro promiješajte. Sol nije potrebna; parmezan će osigurati svoju slanu kvotu. Najprije ostavite tikvice da odstoje, zatim uklonite višak tekućine i na kraju ih temeljito pomiješajte sa smjesom od jaja.

Za rolnice od tikvica prvo vam je potrebna tepsija veličine 30 x 40 cm. podlogu obložite papirom za pečenje i lagano premažite ekstradjevičanskim maslinovim uljem. Spatulom pritisnite da se jednolično rasporedi po već namašćenom plehu. Ovako pripremljen pleh stavite u umjerenu pećnicu i pecite oko 25 minuta, odnosno dok smjesa ne postane čvrsta i ne dobije svijetlo smeđu boju.

Pustite da se nadjev ohladi tako da ga stavite u pećnicu na 15 minuta, a zatim ostavite još 15 minuta. Uzmite ravnu površinu i pokrijte je komadom plastične folije. Pažljivo prebacite sloj pečenih tikvica na plastičnu foliju.

Za savršenu roladu, omotajte sloj tikvica u plastiku vrlo sigurno i provjerite je li dobro prianjao. Zatvorite rolu okretanjem krajeva plastike. Stavite roladu u hladnjak i ostavite dva sata. Za posluživanje: Nakon što se rolada ohladi, skinite plastiku. Narežite roladu na male komade, oko 1-2 cm, i elegantno ih stavite na tanjur za posluživanje.

Poslužite ova jela: ili kao izvrsno predjelo ili kao sasvim zasitno predjelo. Ako se koristi kao predjelo, poslužite s čačkalicama. Za kompletan obrok poslužite uz prilog salate. Možete dodati malo nasjeckanog peršina za ukrašavanje ili lagani preljev od balzamične glazure.

Preporučujemo