SASTOJCI
Otprilike 20 turskih paprika
Mladi kravlji sir težine 500 grama.
Količinu soli prilagodite želji i dodajte 500 ml kiselog vrhnja.

PRIPREMA
Počnite s uklanjanjem peteljki i sjemenki s paprika. Ostavite ih da se ocijede nekoliko sati. U prostranoj zdjeli temeljito pomiješajte sir, kiselo vrhnje i sol dok se potpuno ne sjedine. Ovom smjesom puniti ocijeđene paprike. Ne zaboravite ostaviti malu količinu vrhnja za kasnije rezanje paprika. Pripremite posudu u koju će stati ove punjene paprike.
Za početak na dno ravnomjerno rasporedite malu količinu smjese kiselog vrhnja i sira. Zatim redati punjene paprike, a zatim još jedan sloj smjese od kiselog vrhnja. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve paprike. Na kraju ga prelijte obilnim slojem kiselog vrhnja. Ostavite jelo da odstoji u hladnjaku preko noći, dopuštajući da se okusi stope. Kada budete spremni, poslužite uz kuhani krumpir ili rolice za izvrsnu kombinaciju.

Bonus recept: RECEPT JEDNOSTAVAN, A UKUS SAVRŠEN: Pomešajte kuvanu šargarepu sa ova 2 sastojka i dobićete najlepšu salatu na svetu

Uvjerit ćete da je salata od mrkve divan dodatak svakom glavnom jelu. Ovaj jednostavan recept jamči okus koji će zadovoljiti vaše nepce i brzo postati omiljeni.

Sastojci:

Za ovaj recept trebat će vam otprilike 1 kilogram mrkve, 5 do 6 češnjeva češnjaka, 2 žlice sitno nasjeckanog peršina, sok od 2 limuna, 3 do 4 žlice maslinovog ulja te sol i papar po ukusu.

priprema:

Pripremite mrkvu tako da je očistite i narežete na okrugle ploške. Napunite lonac vodom, pospite žličicom soli i zakuhajte. Nakon što zavrije, smanjite vatru i kuhajte oko 15 minuta dok mrkva ne postane mekana, pazeći da nije potpuno kuhana. Izvadite mrkvu iz lonca i procijedite je prije nego što je prebacite u zdjelu s ledenom vodom. Nakon hlađenja, ocijedite mrkvu od viška vode i osušite je kuhinjskim papirom.

Dok se mrkva pirja pripremite češnjak tako da ga očistite i sitno nasjeckate. Stavite ga u posudu. Peršin nakon pranja sitno nasjeckajte i pomiješajte s češnjakom. Iscijedite sok iz limuna, pa ga pomiješajte sa soli, paprom i maslinovim uljem. Pjenjačom temeljito izmiješajte sve sastojke.

Dehidriranu mrkvu stavite u prostranu posudu s poklopcem i dobro je premažite mješavinom ulja i limuna. Provjerite jesu li sve komponente dobro pomiješane i ostavite smjesu da odstoji na hladnom mjestu, najbolje preko noći. Prije konzumacije sadržaj snažno protresti ili promiješati i poslužiti po potrebi.

Preporučujemo