Mnoštvo srčanih tegoba, kao što su lupanje srca, nepravilni otkucaji i simptomi izazvani stresom, mogu se ublažiti uz pomoć ove organske otopine. Osim toga, pokazao se učinkovitim lijekom za anginu pektoris. Izvornu formulaciju osmislila je cijenjena opatica Hildegard von Bingen, koja je živjela prije više od osam stoljeća. Kasnije je liječnica i poznata travarka Marija Treben prihvatila njezin recept za liječenje srčanih problema, što je dokumentirala u svojoj nadaleko hvaljenoj knjizi „Zdravlje iz Božje ljekarne.

Ne samo da je prirodni lijek pokazao svoju korisnost kod blagih srčanih poremećaja, već je također pokazao učinkovitost u liječenju težih srčanih oboljenja.

Popis sastojaka za ovaj recept sastoji se od:

Za pripremu ovog recepta trebat će vam 10 stabljika svježeg peršina (bez korijena), 1 litra domaćeg crnog ili bijelog vina, 2 velike žlice vinskog octa i 300 grama prirodnog meda.

Priprema:

Pomiješajte litru čistog, nepatvorenog vina s deset tek ubranih stabljika peršina, pazite da su uključeni i listovi. Za poboljšanje okusa dodajte 1-2 žlice vinskog octa.
Na laganoj vatri ostavite smjesu da se kuha 10 minuta. Nakon toga dodajte 300 grama meda i nastavite kuhati još 4 minute.


Nakon zagrijavanja vino procijedite i pretočite u boce koje ste dobro oprali jakim alkoholom. Provjerite jesu li boce dobro zatvorene. Važno je napomenuti da su svi ostaci koji mogu nastati bezopasni i mogu se sigurno konzumirati.

Za optimalne rezultate konzumirajte jednu jušnu ​​žlicu napitka dnevno dok se simptomi ne smanje. Ako se radi o težim tegobama, nužno je nastaviti s uzimanjem lijeka dulje vrijeme.

Preporučujemo