Otkrijte divan recept s tikvicama koji je zarobio srca nebrojenih kulinarskih entuzijasta. Ovo izuzetno jelo ne samo da pokazuje brzu i laku metodu kuhanja, već pruža i nevjerojatno ugodan okus.
Za one užurbane radne noći ili kao divan prilog, ovaj recept bez napora spaja hrskavost tikvica s vlažnošću sira mozzarelle, kiselog vrhnja i majoneze.
Potrebni sastojci su sljedeći:
Za pripremu ovog jela prikupite sljedeće sastojke: jednu tikvicu, žličicu soli, dvije žličice paprike, žličicu crnog papra, 100 ml maslinovog ulja, dva češnja češnjaka koja su mljevena, 200 grama sira mozzarella. , žlica kiselog vrhnja, žlica majoneze i dosta nasjeckanog peršina i vlasca.
Na koji način se pripremaju ove tikvice?
Da biste prešli na sljedeću fazu procesa, počnite s pripremom tikvica.
Za početak narežite tikvicu na tanke ploške. U zdjeli za miješanje pomiješajte kriške tikvica sa soli, paprikom, crnim paprom, mljevenim češnjakom i maslinovim uljem. Pazite da začini budu ravnomjerno raspoređeni i dobro premažite tikvice
Sljedeći korak uključuje pečenje tikvica. Započnite zagrijavanjem pećnice na 180°C (350°F). Kad pećnica postigne željenu temperaturu, posložite začinjene ploške tikvica u jednom sloju na lim za pečenje. Ostavite ih da se peku otprilike 10 minuta.
Prelazeći na treći korak, sada ćemo nastaviti sa stvaranjem smjese sira.
U zdjeli pomiješajte sir mozzarella, kiselo vrhnje i majonezu, pazeći da se sastojci dobro sjedine.
Četvrti korak uključuje ključni završni proces pečenja.
Korak 6: Dodajte smjesu sira tako da je ravnomjerno rasporedite po kriškama tikvica nakon što ih izvadite iz pećnice.
Korak 7: Posudu vratite u pećnicu i nastavite peći još 5 minuta, ili dok se sir ne otopi i dobije prekrasnu zlatno smeđu boju.
Peti korak uključuje serviranje i ukrašavanje jela.
Da biste dodali završni dodir vizualne privlačnosti i okusa, velikodušno pospite mješavinu sitno nasjeckanog peršina i vlasca po jelu neposredno prije posluživanja.
Prepustite se divnim okusima ove kreacije od tikvica, bilo kao slatka pratnja ili kao zadovoljavajuće i lagano predjelo.