Sastojci

Kora:

  • 8 bjelanjaka
  • 400 g šećera
  • 1 žlica octa

Fil:

  • 8 žumanjaka
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g mljevenih Petit Beurre keksa
  • 1 margarin
  • 100 ml mlijeka
  • 800-1000 g svježih jagoda
  • 2-3 vrećice šlaga

Priprema

  1. Priprema Kore:
    • Mutite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg, zatim postepeno dodajte šećer i nastavite miksati dok smjesa ne postane glatka i sjajna.
    • Lagano umiješajte ocat.
    • Pleh obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu za koru.
    • Pecite na 150°C oko 25 minuta.
  2. Priprema Fila:
    • U zdjeli sjedinite žumanjke, šećer u prahu i margarin.
    • Dodajte mljeveni keks i mlijeko te dobro izmiješajte.
    • Ukoliko koristite jaja iz trgovine, preporučuje se smjesu žumanjaka i šećera kuhati na pari, a zatim u ohlađenu smjesu dodati margarin, keks i mlijeko.
  3. Sastavljanje Torte:
    • Na pečenu i ohlađenu koru ravnomjerno rasporedite polovicu fila.
    • Prekrijte slojem svježe narezanih jagoda.
    • Dodajte preostalu polovicu fila i ravnomjerno rasporedite.
    • Na vrh obilato nanesite tučeni šlag.
    • Ostavite tortu da se ohladi u hladnjaku prije posluživanja.

Posluživanje

Za posebne prilike, poput rođendana, tortu možete napraviti s duplom mjerom – koristeći dvije kore, duplo više fila i obilje jagoda.

BONUS ČLANAK:

Otkrijte nevjerojatnu snagu vode s limunom, izuzetno učinkovitog napitka poznatog po svojoj sposobnosti da otapa tvrdokorne masne naslage.

Sastojci:

  • 2 litre vode
  • 1 žlica naribanog korijena đumbira
  • 1 tanko narezani krastavac (bez kore)
  • 1 limun narezan na kolutove
  • 12 listića mente

Priprema:

  1. Operite limun i narežite ga na kolutove, lagano zarežite koru.
  2. Ogulite krastavac i narežite ga na kolutove.
  3. U posudu s vodom dodajte limun, krastavac, naribani đumbir i listiće mente.
  4. Ostavite smjesu da odstoji u hladnjaku preko noći.
  5. Uključite vodu s limunom u svoju dnevnu rutinu za bolju detoksikaciju i smanjenje masnih naslaga.

Uživajte u osvježavajućem napitku uz lagani doručak poput žitarica, niskomasnog mlijeka, sjemenki suncokreta ili voća. Za ručak se preporučuje porciju ribe uz hranjivu salatu, a za večeru riba s kuhanim krumpirom i zelenim grahom. Pridržavajte se ove dijete najmanje četiri dana kako biste vidjeli promjene. Međuobroci mogu uključivati jogurt, bobičasto voće, povrće i domaće sokove.

Preporučujemo