Tvrdoglavo salo na stomaku nestaje tek tako. Otkrijte tajnu formulu za brzo mršavljenje tako što ćete napraviti ukusnu tepsiju od paradajza od tikvica!

Ovo ukusno i hranljivo jelo inspirisano je dijetom koja je rezultirala neverovatnim gubitkom težine od 30 kg za samo mesec dana.

Ovaj poseban obrok nije samo osmišljen da izgubi tvrdoglavo salo na stomaku, već i da promoviše opšte zdravlje. Prepun hrskavog povrća, jaja prepuna proteina i malo sira, savršen je izbor za one koji žele smršaviti dok uživaju u divnom ukusu hranljive i aromatične poslastice.


Potrebni su sljedeći sastojci:

Tanko narežite 2 tikvice i 1 zeleni luk. Posolite i ukrasite svježim seckanim peršunom. Odvojite 200 g seckanog paradajza. U drugoj posudi umutiti 4 jaja, 2 kašike jogurta i 3 kašike brašna. Dodati 1-2 čena belog luka i po želji rendani sir. Na kraju pospite zelenim lukom za dekoraciju.

Koji je najefikasniji način da se na vrijeme pripremite za ovaj složeni zadatak?

Prvo sakupite sve potrebne sastojke: isjeckajte tikvice, narežite zeleni luk i paradajz na kockice, a beli luk iseckajte. Započnite proces zagrijavanjem neljepljivog tiganja na srednjoj vatri. Nastavite da dodajete kriške tikvica u tiganj i pirjajte oko 5 minuta, povremeno mešajući.

U tiganj dodajte nasjeckani mladi luk, pospite ga solju i svježe nasjeckanim peršunom, te pomiješajte začine sa mladim lukom. Pobrinite se da sastojci budu dobro izmiješani.

Dodajte paradajz u recept tako što ćete u tiganj dodati paradajz isečen na kockice i kuvati još 2-3 minuta dok ne omekša. Napravite smesu od jaja tako što ćete u drugoj posudi umutiti jaja, jogurt i prstohvat soli. U smjesu postepeno dodavati brašno dok ne dobijete mekanu teksturu.

U tiganju pomešati seckani beli luk sa povrćem i odozgo preliti smesom od jaja. Sve sastojke dobro izmješati. Poklopite šerpu i kuvajte na laganoj vatri 10 minuta.

Naribani sir ravnomjerno rasporedite po vrhu posude, pazeći da ga potpuno prekrije. Pokrijte tiganj i ostavite da se jelo kuva još 2 minuta kako bi sir dobio lepu otopljenu konzistenciju.

Za dodatnu vizuelnu privlačnost, na kraju dodajte seckani mladi luk. Priuštite si obilan topli obrok!

Preporučujemo