Pripremite se za slastnu poslasticu s ovim receptom za domaći sladoled koji je bez usporedbe! Pripremite se za primamljivanje svojih okusnih pupoljaka sljedećim koracima:

Pregledavajući mnoštvo recepata za domaći sladoled, moja potraga za zadovoljstvom ostala je neispunjena sve dok nisam slučajno naišao na divan recept koji je sa mnom podijelila jedna starija žena. Na moje najveće zadovoljstvo, dobiveni sladoled nadmašio je čak i najkvalitetnije kupovne varijante.

Za izradu sladoleda trebat će nam sljedeći sastojci:

Za ovaj recept potrebno vam je 400g šlaga, 2 posude kiselog vrhnja, 5 jaja i 10 kašika šećera.

Na koji se način priprema?

Za izradu šlaga snažno umutite 400 g vrhnja dok ne postane čvrsto. Nakon toga u smjesu umiješajte 2 kisela vrhnja, lagano miješajući dok se potpuno ne sjedine.

Za pripremu jaja i šećera razbijte 5 jaja u posebnu zdjelu i umiješajte 10 žlica šećera. Snažno mutite smjesu otprilike 10 minuta dok se ne pretvori u potpuno prozračnu i pahuljastu konzistenciju.

Kako biste stvorili savršenu mješavinu, budite oprezni dok spajate pripremljeni šlag i jaja. Miješajte dok se potpuno ne sjedini, osiguravajući besprijekornu i baršunastu smjesu.

Kako biste prilagodili svoju kreaciju, imate opciju uključivanja dodatnih nadjeva. Smjesu jednostavno podijelite na 2 ili 3 dijela, ovisno o raznolikosti okusa koje želite. Zatim slobodno dodajte svoje željene sastojke, kao što je slatka otopljena čokolada, izvrsni ekstrakti okusa, hrskave kriške vafla ili čak sočno voće, na temelju vaših osobnih preferencija.

Kako bi se postiglo željeno hlađenje i stvrdnjavanje, preporuča se pripremljena smjesa staviti u hladnjak ili zamrzivač.

Servirati:

Za divan twist, u jedan dio smjese umiješajte otopljenu mliječnu čokoladu (cca 150 g), au drugi dio dodajte narezane nugat napolitanke. Nakon što se ohladi, prepustite se sočnom okusu i glatkoj konzistenciji ove sladoledne poslastice!

BONUS:

Doživite vrhunski kulinarski užitak u samo 10 kratkih minuta! Pripremite se za uživanje u preslatkom remek-djelu koje je starinski recept moje bake. Otkrijte jednostavnost ove kreacije za večeru koja će zasigurno zadovoljiti vaše nepce.

U vremenima kada je vrijeme ograničeno, ali je neophodan zadovoljavajući obrok, oslanjanje na cijenjene obiteljske recepte može pružiti skladnu ravnotežu između udobnosti i praktičnosti.

U manje od deset minuta pripreme, ovaj cijenjeni recept iz kulinarske tradicije moje bake bez napora okuplja obiteljski stol svojom savršenom ravnotežom jednostavnosti i okusa.

Ovo jelo objedinjuje aromatičnu mješavinu dobro začinjenog mljevenog mesa i kremastog bešamela, a sve upotpunjeno dodatkom Stellani tjestenine i ukusno otopljene zlatne korice mozzarelle sira.

Za one večeri kada žudite za jednostavnim, ali zadovoljavajućim obrokom koji ne samo da utažuje vašu glad, već i donosi utjehu vašoj duši sa svakim gutljajem, ovaj je recept idealan. Sada zaronimo u korake za pripremu ove brze i ukusne večere!

Potrebni su sljedeći sastojci:

Za ovaj recept potrebno vam je 500 g tjestenine, 50 g maslaca, 15 g brašna, 500 ml mlijeka, 100 g naribanog tvrdog sira mozzarella, 1 sitno sjeckani luk, 3 mljevena češnja češnjaka, 700 g mljevenog mesa (junetina, svinjetina, piletine ili puretine), 200 g paradajz sosa, biljno ulje za kuhanje, sol po ukusu, prstohvat sušenog mljevenog muškatnog oraščića i začini za meso po ukusu.

Da biste se pripremili:

Zagrijte pećnicu na temperaturu od 180°C.

Pripremite tjesteninu: U velikom loncu kipuće vode začinjene solju kuhajte Stellani tjesteninu dok ne postigne željenu čvrstoću kako je navedeno na pakiranju. Nakon kuhanja, ocijedite tjesteninu i ostavite je sa strane za kasniju upotrebu.

Kako biste napravili bešamel, počnite topljenjem maslaca u loncu postavljenom na srednju temperaturu. Pomiješajte brašno s otopljenim maslacem, oblikujući smjesu. Polako ulijevajte mlijeko uz stalno miješanje kako biste postigli baršunastu konzistenciju umaka. Ostavite umak da se zgusne dok se kuha. Na kraju dodajte malo soli i prstohvat muškatnog oraščića da začinite umak.

Za početak pripreme mesa zagrijte malu količinu biljnog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Nasjeckani luk i češnjak pirjajte dok ne omekšaju i ne zamirišu. Pojačajte vatru na najjaču postavku i stavite mljeveno meso, kuhajte ga dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Pojačajte okus začinima posebno namijenjenim mesu, a po potrebi dodajte sol. Dodajte pastu od rajčice u smjesu i ostavite da kuha nekoliko minuta, spajajući sve okuse.

Da biste sastavili jelo, počnite spajanjem kuhane tjestenine s mješavinom mesa i bijelim umakom. Polovicu ove smjese stavite u posudu za pečenje. Zatim ponovite postupak slaganja s preostalom polovicom sastojaka.

Za pečenje ravnomjerno rasporedite sloj naribanog mozzarella sira po vrhu. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta, odnosno dok sir ne dobije zlatnosmeđu boju.

Nakon što ga izvadite iz pećnice, ostavite ga da kratko odstoji prije nego što ga poslužite toplog kako biste mogli uživati ​​u divnom okusu koji podsjeća na kuhanje vaše bake.

Preporučujemo