Slani užici, pogačice sa sirom jednostavno se prave. Dodavanjem preljeva i premaza po želji, mogu se stvoriti različite kombinacije okusa.

POTREBNI SASTOJCI SU SLJEDEĆI:

Jedan kilogram brašna, 250 grama margarina, 400 grama sira, jedna kašika soli, jedno jaje, jedno pakovanje kvasca i 100 mililitara vode.

KOJI JE NAČIN PRAVLJENJA KRUHA OD SIRA?

Započnite otapanjem kvasca u 100 ml mlake vode kako biste pokrenuli proces dizanja. Zatim u smjesu umiješajte brašno, sir, margarin i sol. Ovu smjesu umijesite u tijesto i ostavite da se diže 30 minuta.

Zatim tijesto oblikujte u valjak nakon što ga razvaljate što tanje. Ostavite tijesto da odstoji još 10 minuta, a zatim ga opet valjkom za tijesto razvaljajte. Kalupom ili čašom izrežite pogačice i redajte u podmazan pleh. Vrhove premažite kistom razmućenog jajeta i pecite 30 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva.

BONUS:

Fantastičan sladoled od limuna! Nestao u samo 5 minuta!

Prepustite se ultimativnoj poslastici od limuna koja će nestati u tren oka! Ovaj izvanredan desert od limuna savršeno spaja osvježavajući okus limuna s luksuznim bogatstvom zaslađenog kondenziranog mlijeka i kremastog vrhnja, prelivenog očaravajućom hrskavom čokoladom i kikirikijem.

Bilo da priređujete slavlje, provodite vrijeme s obitelji ili ste samo raspoloženi za nešto slatko, ovaj će desert oduševiti vaše nepce i natjerati svakoga da poželi još. Pravi se s lakoćom i troši u tren oka, postižući idealan sklad između slatkoće i začina.

POTREBNI SASTOJCI: Za pripremu ovog jela trebat će vam kriška limuna, 380 g (13,4 oz) zaslađenog kondenziranog mlijeka, 500 ml (16,7 fl oz) gustog vrhnja, uz 60 g (2,1 oz) čokolade i kikirikija.

KOJI SU KORACI ZA NAPRAVU SAVRŠENOG DESERTA OD LIMUNA?

Počnite s temeljitim pranjem limuna. Zatim uzmite malo reblje i pažljivo ogulite limun, pazeći da ne zarežete preduboko i ne naiđete na gorku bijelu srž. Nakon što ste skupili koricu, prerežite limun na pola i iscijedite iz njega osvježavajući sok.

Sačuvajte i sok i koru za buduću upotrebu. Za glatku i kremastu teksturu, pomiješajte zaslađeno kondenzirano mlijeko sa svježe iscijeđenim limunovim sokom u prostranoj posudi za miješanje. Miješajte smjesu dok se malo ne zgusne, uz pomoć kiselosti limunova soka.

  • Za pripremu kreme, ulijte gusto vrhnje u drugu posudu. Umutite vrhnje ručnim ili stalnim mikserom na srednjoj brzini dok se ne počnu stvarati čvrsti vrhovi, što obično traje oko 3-5 minuta. Pazite da ne pretjerate s tučenjem jer se krema može pretvoriti u maslac.

Nježno umiješajte šlag u mješavinu limuna i kondenziranog mlijeka, dopustite im da se sjedine dovoljno. Spatulom promiješajte komponente, pazeći da šlag zadrži prozračnu i pahuljastu teksturu.

Sastojke dobro izmiješajte dok se svaka komponenta ravnomjerno ne rasporedi i dobro sjedini. Za idealne preljeve čokoladu i kikiriki sitno nasjeckajte. To možete postići ili nožem ili kuhačom za hranu. Cilj je stvoriti jednako male komadiće koji poboljšavaju teksturu i okus deserta.

  • Za pripremu deserta prelijte prekrasnu mješavinu limuna u zdjelu za posluživanje. Po vrhu ravnomjerno rasporedite ukusnu smjesu nasjeckane čokolade i kikirikija. Za dodatni dašak elegancije, razmislite o dodavanju ukrasa od korice limuna.

Kako biste postigli najbolje rezultate, ostavite desert da se ohladi u hladnjaku najmanje 2 sata, omogućujući mu da se stegne i okusi stope. Nakon što se dovoljno ohladi, poslužite desert u pojedinačnim porcijama. Uživajte u divnim i ugodnim okusima dok se nježno tope na vašem nepcu.

Preporučujemo