Uživajte u preslatkom užitku ovih izvrsnih kolačića, prepunih slatke kreme, savršenih za brzo uživanje ili užitak nakon večere. Sa skladnom fuzijom mekog tijesta, sočnih breskvi i glatke sredine od kreme, ovi će muffini zasigurno osvojiti svaku publiku.
SASTOJCI:
Za kremu izradite 300 ml mlijeka, 1 žumanjak, 10 g vanilin šećera, 3 žlice šećera i 2 žlice kukuruznog škroba. Za tijesto pomiješajte 2 jaja, 100 g šećera, 100 ml suncokretovog ulja, 300 g brašna, 10 g praška za pecivo, koricu 1 limuna i 80 g breskvi u sirupu isječenih na kockice.
Kako najbolje pripremiti ove ukusne kolačiće?
Proces pripreme kreme započnite zagrijavanjem mlijeka u loncu na srednjoj vatri do točke vrenja. U zasebnoj zdjeli pomiješajte žumanjke, vanilin šećer, 3 žlice šećera i kukuruzni škrob, pazeći da smjesa bude dobro izmiješana i bez grudica.
Kako biste postigli krajnji rezultat, zagrijano mlijeko polagano umiješajte u umućena jaja uz neprestano miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Sjedinjenu smjesu prebacite natrag u lonac i kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje dok ne postane kremasta.
Nakon što kremu skinete s vatre, ostavite je da se potpuno ohladi kako bi postigla željenu temperaturu. Kad smo to postigli, sada možemo nastaviti sa sljedećim korakom izrade tijesta.
Počnite tako da provjerite je li vaša pećnica prethodno zagrijana na temperaturu od 180°C (350°F). Pripremite kalup za muffine tako što ćete ga namastiti ili upotrijebiti papirnate podloge. Počnite mutiti 2 jaja i 100 g šećera u prostranoj zdjeli dok se ne pretvore u pjenastu smjesu. Dok nastavljate miješati, postupno dodajte suncokretovo ulje u zdjelu.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo tako da ih prosijete zajedno u zasebnoj posudi, osiguravajući temeljitu smjesu. Postupno umiješajte suhu smjesu u smjesu jaja, osiguravajući potpunu i dobro izmiješanu kombinaciju. Pomiješajte breskve narezane na kockice i koricu limuna sa sirupom, dobro ih promiješajte. Što se tiče posljednjeg koraka:
Za punjenje posuda za muffine, počnite žlicom stavljati tijesto u svaku posudicu, pazeći da je napunjena samo do pola. Zatim stavite malu količinu ohlađene kreme u sredinu svakog kalupa za muffine.
Dodajte još jedan sloj tijesta na vrh kreme dok se kalupi za muffine ne napune otprilike do 3/4. Nastavite s pečenjem tako da kalup za muffine stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pustite da se peče oko 20-25 minuta ili dok vrhovi ne poprime zlatnosmeđu boju i dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
Za najbolji mogući užitak, savjetuje se pustiti muffine da se kratko ohlade u kalupu prije nego ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Pripremite se da uživate u nevjerojatnom naletu okusa s ovim bombonama od limuna i breskve koje nestaju u samo 60 sekundi! Uronite u besprijekornu fuziju laganih muffina, raskošnih breskvi i glatke kreme sa svakim slatkim zalogajem.
Poslužiti
Ovaj divan užitak savršen je za doručak ili podnevni obrok, bilo da se kombinira sa šalicom čaja ili kave. Alternativno, možete ga pretvoriti u ugodan desert tako da ga poslužite toplog uz obilnu porciju kremastog sladoleda od vanilije.