Najjednostavniji kolač za pripremu na cijelom svijetu. U klasičnom receptu za ovu tortu koristi se lisnato tijesto koje daje okus poput palačinke; usprkos tome, ovdje navedeni recept zamjenjuje ga keksima kao temeljem.

Napoleonova torta ne zahtijeva pečenje, zbog čega se priprema jednostavno i brzo, a okus je nevjerojatno fin.

POTREBNI SU DOLJE NAVEDENI SASTOJCI:

Baza:

250 grama krekera ukrašenih vrhnjem i blago posutih solju.

Za završetak potrebno:

600 mililitara mlijeka, 3 jaja, 180 grama šećera, 70 grama višenamjenskog brašna (koje se može zamijeniti kukuruznim škrobom), 180 grama maslaca i 20 grama vanilin šećera.

KOJI JE NAČIN PRAVLJENJA NAPOLEON TORTE?

Za početak pripremite nadjev tako da pjenasto umutite jaja i šećer, zatim dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne bude glatka bez grudica.

Smjesa mora biti jednolična. Dodajte 200 ml mlijeka i promiješajte. Ulijte preostalih 400 ml mlijeka, stavite na štednjak i neprestano miješajte tijekom kuhanja. Kad je gotova, smjesa bi trebala dobiti konzistenciju poput pudinga.

  • Za hlađenje nadjeva stavite posudu za kuhanje u veću zdjelu napunjenu ledenom vodom. Zatim uzmite maslac sobne temperature, pomiješajte ga s vanilin šećerom i mikserom umutite smjesu. U maslac postupno dodajte žlicu prethodne smjese i izmiješajte mikserom.

Raspored sastojaka: Počnite s podlogom od krekera u sloju 3×3, zatim dodajte nadjev, ponavljajući ovaj redoslijed dok ne iskoristite sve sastojke. Ostavite da se ohladi u hladnjaku, najbolje preko noći. Na kraju prelijte izmrvljenim krekerima za ukras.

Preporučujemo