Evo jednostavnog vodiča za pečenje kruha u vlastitoj kuhinji:

  • POTREBNI SASTOJCI SU: četiri žlice maslinovog ulja, jedna žlica suhog kvasca, jedna žličica soli, 340 mililitara tople vode i 600 grama višenamjenskog brašna.

KOJI SU KORACI ZA NAPRAVU UKUSNOG KRUHA?

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i toplu vodu da ga prekrijete. Zatim pomiješajte suhi kvasac, sol i maslinovo ulje. Započnite s temeljitim sjedinjavanjem svih sastojaka, a zatim nastavite mijesiti tijesto rukama. Nakon što je tijesto poprimilo oblik, pokrijte zdjelu poklopcem i ostavite da se diže otprilike sat vremena.

Nakon sat vremena tijesto prebacite na radnu površinu i oblikujte ga u valjak. Zatim podijelite tijesto na tri jednaka dijela, oblikujući svaki u štrucu kruha. Kruh oblikujte tako da razvaljate tijesto i potom ga zamotate. Štruce slažite u pleh obložen papirom za pečenje, skinite im vrhove i pospite ih brašnom.

Pecite štruce oko 30 minuta na 200°C, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Nakon što je kruh pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se kratko ohladi prije posluživanja. Uživajte u prekrasnom okusu svježe pečenog domaćeg kruha!

BONUS:

  • Još bolje od pizze! Krumpir jednostavno naribajte! Ovaj recept je brz, jednostavan i ekonomičan!

Ovo izdašno jelo s mješavinom pečenog krumpira i povrća zaista je ukusno i prikladno za svaki obrok. Sastoji se od kremastog tijesta od jogurta, pire krumpira i pirjanog povrća, a sve preliveno svježim rajčicama i topljenim sirom.

Ovaj će recept zajamčeno zadovoljiti vašu želju za ugodnom kuhinjom. Krenimo kuhati!

  • Trajanje pripreme: 20 minuta Vrijeme pečenja: 35 minuta Ukupno: 55 minuta

POTREBNI SASTOJCI: 4-5 krumpira srednje veličine, 1 mrkva (oguljena i naribana), 1 nasjeckani poriluk ili luk, 2 jaja, 1 šalica jogurta od vanilije, 200 g pšeničnog brašna, 3 rajčice (narezane na tanke ploške) , po izboru naribani sir, nasjeckani svježi peršin, sol i papar po želji te maslinovo ulje.

uputiti

Za pripremu krumpira ogulite ga, a zatim ga naribajte na krupno. Zatim uronite naribani krumpir u zdjelu napunjenu hladnom vodom otprilike 15 minuta kako biste uklonili višak škroba.

U tavi na malo maslinovog ulja na srednjoj vatri pirjajte luk ili poriluk narezan na kockice dok ne porumene, što bi trebalo trajati otprilike 2-3 minute. Pripremite krumpire tako da ocijedite naribane i ubacite ih u lonac s pirjanim porilukom. Posolite i popaprite. Nastavite kuhati još 5 minuta, a zatim skinite s vatre.

Pomiješajte povrće i krumpir: U prostranoj zdjeli pomiješajte kuhani krumpir s pirjanim porilukom ili lukom.

Pripremite tijesto tako da u posebnoj zdjeli pomiješate jaja, jogurt, malo soli i papra. Polako dodajte pšenično brašno zajedno s malom količinom maslinovog ulja, miješajući dok smjesa ne postane glatka. Dobro pomiješajte smjesu od jogurta sa smjesom od krumpira.

Pripremite se za pečenje:

Postavite temperaturu pećnice na 360°F (180°C). Pripremite lim za pečenje tako da ga obložite papirom za pečenje i malo premažete maslinovim uljem. Smjesu krumpira ravnomjerno rasporedite po limu za pečenje.

pećnica:

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i ostavite da se peče otprilike 25 minuta, odnosno dok donja strana ne počne poprimati zlatnosmeđu boju. Izvadite pleh iz rerne. Po vrhu posložite narezane rajčice i pospite nasjeckanim sirom. Vratite ga u pećnicu i pecite dok sir ne postane mjehurić i zlatne boje, otprilike 10 do 15 minuta.

Poslužite i ukrasite: Izvadite jelo iz pećnice i pospite ga svježe nasjeckanim peršinom. Pustite da se na trenutak ohladi pa ga narežite na kocke i poslužite dok je vruć. Predstavite jelo kuhano na pari uz hrskavu zelenu salatu ili zdjelu juhe za zadovoljavajući obrok. Idealan za bilo koje doba dana – doručak, ručak ili večera.

Preporučujemo