Zagrizite savršeno ispečen muffin i svaki drugi užitak – nježan, vlažan, prepun okusa – nestaje. Recept je izvrstan, sadrži iznimno nježne mrvice koje su baš onoliko slatke da zadovolje vaše nepce.

Idealni su za doručak, brzi međuobrok ili slatku poslasticu napravljenu od jednostavnih sastojaka poput jaja, kore citrusa i šećera. Bez obzira jeste li pekar početnik ili iskusni kuhar, ovo će impresionirati svakoga.

POTREBNE KOMPONENTE:

Četiri jaja, 150 grama šećera u prahu, 60 mililitara hladnog mlijeka, 60 mililitara suncokretovog ulja, 100 grama ohlađenog otopljenog maslaca, 125 grama običnog nezaslađenog jogurta, 8 grama vanilin šećera, 300 grama višenamjenskog brašna i prstohvat soli.

16 grama praška za pecivo Korica jednog limuna ili naranče

KOJI SU KORACI ZA NAPRAVU UKLASNIH MUFFINA?

1. Pripremite i zagrijte:

Postavite temperaturu pećnice na 180°C (otprilike 350°F). Namastite kalup za muffine ili ga obložite namašćenim papirnatim podlogama.

2. Pomiješajte tekuće komponente:

U prostranoj posudi za miješanje pomiješajte hladno mlijeko, suncokretovo ulje i rastopljeni maslac koji se ohladio. Dodatno miksajte jaja s bijelim šećerom dok smjesa ne postane svijetla i kremasta.

3) Umiješajte nezaslađeni obični jogurt i vanilin šećer, pazeći da su svi sastojci dobro izmiješani.

4. Sastojci koji su suhi

U posebnoj zdjeli pomiješajte višenamjensko brašno, prašak za pecivo i sol. Postupno umiješajte mokre sastojke u suhu smjesu, pazeći da to radite nježno pomoću lopatice ili drvene žlice.

Smjesu prebacite u pripremljeni kalup za muffine. Napunite svaku šalicu do otprilike 2/3 kako biste je mogli razmazati bez prevrtanja. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 18-22 minute, ili dok drvena čačkalica zabodena u sredinu muffina ne izađe čista. Vrhovi bi trebali biti svijetlo zlatnosmeđi i odbijati se kada se nježno pritisne.

Rasporedite ovu smjesu u pripremljeni kalup za muffine, pazeći da je svaka čašica ispunjena do dvije trećine kako bi se omogućilo širenje bez prelijevanja. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 375°F i pecite 18 do 22 minute, ili dok čačkalica zabodena u središte muffina ne izađe čista, a vrh izgleda zlatnosmeđi i elastičan na dodir. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se ohlade u kalupu pet minuta prije…

Ostavite da se ohladi na rešetki…

Uživajte u ovim muffinima toplim ili na sobnoj temperaturi. Jednako su divni kada se poslužuju jednostavno s komadićem maslaca na vrhu ili, usudim se reći, sa žlicom pekmeza.

Preporučujemo